Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

(2)
24min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
3  łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
2  szklanek
Mąka
1.5  szklanek
Mleko
0.5  kostka
Masło
2 
Jajko
trochę
Sól
1  paczka
Pudding na zimno o smaku karmelowym
300  ml
Mleko
0.75 
Banany
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
17.67 g
Węglowodany
62.76 g
Tłuszcze
35.87 g
Wartość energetyczna
623.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pulchne i delikatne pancakes przekładne puddingiem karmelowo-bananowym, udekorowane bitą śmietaną i Twoimi ulubionymi owocami, opcjonalnie możesz polać miodem, aby były jeszcze słodsze. Pudding z karmelem i bananem wymaga tylko części banana – pozostałą możesz pokroić w plasterki i udekorować nimi porcje puszystych pancakesów, które powinny być usmażone na maśle na delikatnie złoty kolor. Amerykańskie pancakes możesz podawać na słodkie i umilające początek dnia śniadanie – trudno przy nich się pozytywnie nie nastawić!

Przygotowanie

24 min
  • Krok 1

    5 min
    Przesiej mąkę i wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki na ciasto i zmiksuj wszystko.
  • Krok 2

    4 min
    Na dużej patelni roztop trochę masła i na rozgrzaną patelnię wylej 3 małe porcje ciasta.
  • Krok 3

    7 min
    Poczekaj, aż na cieście na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza i przewróć każdy placek na drugą stronę. Smaż jeszcze przez ok. pół minuty, do zarumienienia.
  • Krok 4

    1 min
    Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.
  • Krok 5

    1 min
    Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.
  • Krok6

    1 min
    Dodaj jedną trzecią banana i miksuj jeszcze przez pół minuty.
  • Krok 7

    5 min
    Przełóż gotowe placki puddingiem i udekoruj bitą śmietaną.
Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 1 z 7

Przesiej mąkę i wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki na ciasto i zmiksuj wszystko.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 2 z 7

Na dużej patelni roztop trochę masła i na rozgrzaną patelnię wylej 3 małe porcje ciasta.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 3 z 7

Poczekaj, aż na cieście na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza i przewróć każdy placek na drugą stronę. Smaż jeszcze przez ok. pół minuty, do zarumienienia.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 4 z 7

Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 5 z 7

Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok6 z 7

Dodaj jedną trzecią banana i miksuj jeszcze przez pół minuty.

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Krok 7 z 7

Przełóż gotowe placki puddingiem i udekoruj bitą śmietaną.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
I Izabela

Po pierwsze to jest łatwe? Łatwe? Łatwe? To jest trudne Wiec powinniście napisać prawdę Czyli średnie !!!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Naleśniki z budyniem i owocami

    30 min Łatwy
  • Podpłomyk

    45 min Łatwy
  • Pancakes z bananami i miodem, czyli amerykańskie naleśniki

    50 min Łatwy
  • Naleśniki z bananami i polewą karmelową

    41 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu