Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pulchne i delikatne pancakes przekładne puddingiem karmelowo-bananowym, udekorowane bitą śmietaną i Twoimi ulubionymi owocami, opcjonalnie możesz polać miodem, aby były jeszcze słodsze. Pudding z karmelem i bananem wymaga tylko części banana – pozostałą możesz pokroić w plasterki i udekorować nimi porcje puszystych pancakesów, które powinny być usmażone na maśle na delikatnie złoty kolor. Amerykańskie pancakes możesz podawać na słodkie i umilające początek dnia śniadanie – trudno przy nich się pozytywnie nie nastawić!
Przygotowanie
24 min
Krok 1
5 min
Przesiej mąkę i wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki na ciasto i zmiksuj wszystko.
Krok 2
4 min
Na dużej patelni roztop trochę masła i na rozgrzaną patelnię wylej 3 małe porcje ciasta.
Krok 3
7 min
Poczekaj, aż na cieście na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza i przewróć każdy placek na drugą stronę. Smaż jeszcze przez ok. pół minuty, do zarumienienia.
Krok 4
1 min
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.
Krok 5
1 min
Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.
Krok6
1 min
Dodaj jedną trzecią banana i miksuj jeszcze przez pół minuty.
Krok 7
5 min
Przełóż gotowe placki puddingiem i udekoruj bitą śmietaną.
Krok 1
z
7
Przesiej mąkę i wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki na ciasto i zmiksuj wszystko.
Krok 2
z
7
Na dużej patelni roztop trochę masła i na rozgrzaną patelnię wylej 3 małe porcje ciasta.
Krok 3
z
7
Poczekaj, aż na cieście na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza i przewróć każdy placek na drugą stronę. Smaż jeszcze przez ok. pół minuty, do zarumienienia.
Krok 4
z
7
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.
Krok 5
z
7
Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.
Krok6
z
7
Dodaj jedną trzecią banana i miksuj jeszcze przez pół minuty.
Krok 7
z
7
Przełóż gotowe placki puddingiem i udekoruj bitą śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
I
Izabela
Po pierwsze to jest łatwe? Łatwe? Łatwe? To jest trudne
Wiec powinniście napisać prawdę
Czyli średnie !!!
Komentarze 1