
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Pancakes przekładane puddingiem karmelowo-bananowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
4 minKrok 3
7 minKrok 4
1 minKrok 5
1 minKrok6
1 minKrok 7
5 min
Krok 1 z 7
Przesiej mąkę i wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki na ciasto i zmiksuj wszystko.

Krok 2 z 7
Na dużej patelni roztop trochę masła i na rozgrzaną patelnię wylej 3 małe porcje ciasta.

Krok 3 z 7
Poczekaj, aż na cieście na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza i przewróć każdy placek na drugą stronę. Smaż jeszcze przez ok. pół minuty, do zarumienienia.

Krok 4 z 7
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka i wsyp zawartość opakowania Puddingu.

Krok 5 z 7
Użyj miksera do wymieszania produktu z mlekiem. Mieszaj przez minutę na wysokich obrotach.

Krok6 z 7
Dodaj jedną trzecią banana i miksuj jeszcze przez pół minuty.

Krok 7 z 7
Przełóż gotowe placki puddingiem i udekoruj bitą śmietaną.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1