
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pączki z konfiturą różaną
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 5
30 minKrok 6
5 minKrok 7
10 minKrok 8
10 minKrok 9
20 minKrok 10
3 minKrok 1 z 10
Mąkę przesiej do miski.
Krok 2 z 10
Mleko lekko podgrzej i rozpuść w nim drożdże łyżeczką cukru. Pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 3 z 10
Gdy drożdże podwoją swoją objętość, dodaj je do mąki. Dodaj także resztę cukru, Cukier wanilinowy WINIARY, żółtka, śmietanę, sól i spirytus.
Krok 4 z 10
Dokładnie zagnieć ciasto, a następnie posyp mąką i przykryj ściereczką.
Krok 5 z 10
Pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut.
Krok 6 z 10
W wysokim garnku rozgrzej olej.
Krok 7 z 10
Z ciasta uformuj 24 kulki i spłaszcz. Na środku 12 porcji ciasta połóż łyżeczkę konfitury, przykryj drugą częścią ciasta i dokładnie zlep obie części tak, aby dżem nie wypłynął.
Krok 8 z 10
Ułóż na ściereczce i pozostaw do ponownego wyrośnięcia.
Krok 9 z 10
Wrzucaj do gorącego tłuszczu, smaż na rumiano po około 4 minuty z każdej strony.
Krok 10 z 10
Gorące polukruj lub zimne posyp cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0