Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli mamy w domu orzechy, to bardzo łatwo jest wyczarować orzechowy krokant. Orzechy otoczone cukrową glazurą są chrupiącym dodatkiem, który musisz mieć w swojej kuchni! Zamiast orzechów włoskich możesz użyć innych bakalii, np. migdałów. Krokantem możesz dekorować wiele rodzajów deserów – w tym ciasta, torty i lody. Nic tylko chrupać!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Orzechy po wyłuskaniu posiekać lub grubo zmielić przy użyciu robota.
Krok 2
7 min
Masło stopić i dodać do niego orzechy oraz cukier, cały czas mieszając smażyć do momentu zrumienienia orzechów.
Krok 3
3 min
Gorący krokant wysypać na folię aluminiową i rozsypać cienką warstwą. Kiedy krokant jest jeszcze ciepły, trzeba go przemieszać, gdyż lubi się skleić w jedną bryłę. Zimny krokant przełożyć do szczelnego pojemniczka.
Krok 1
z
3
Orzechy po wyłuskaniu posiekać lub grubo zmielić przy użyciu robota.
Krok 2
z
3
Masło stopić i dodać do niego orzechy oraz cukier, cały czas mieszając smażyć do momentu zrumienienia orzechów.
Krok 3
z
3
Gorący krokant wysypać na folię aluminiową i rozsypać cienką warstwą. Kiedy krokant jest jeszcze ciepły, trzeba go przemieszać, gdyż lubi się skleić w jedną bryłę. Zimny krokant przełożyć do szczelnego pojemniczka.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0