Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Orzechowy krokant

(2)
15min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest iziona
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  łyżek
Masło
100  g
Orzechy włoskie
100  g
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.3 g
Węglowodany
109.58 g
Tłuszcze
82.37 g
Wartość energetyczna
1209.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Orzechy po wyłuskaniu posiekać lub grubo zmielić przy użyciu robota.
Krok 2
7 min
Masło stopić i dodać do niego orzechy oraz cukier, cały czas mieszając smażyć do momentu zrumienienia orzechów.
Krok 3
3 min
Gorący krokant wysypać na folię aluminiową i rozsypać cienką warstwą. Kiedy krokant jest jeszcze ciepły, trzeba go przemieszać, gdyż lubi się skleić w jedną bryłę. Zimny krokant przełożyć do szczelnego pojemniczka.
Orzechowy krokant

Krok 1 z 3

Orzechy po wyłuskaniu posiekać lub grubo zmielić przy użyciu robota.

Orzechowy krokant

Krok 2 z 3

Masło stopić i dodać do niego orzechy oraz cukier, cały czas mieszając smażyć do momentu zrumienienia orzechów.

Orzechowy krokant

Krok 3 z 3

Gorący krokant wysypać na folię aluminiową i rozsypać cienką warstwą. Kiedy krokant jest jeszcze ciepły, trzeba go przemieszać, gdyż lubi się skleić w jedną bryłę. Zimny krokant przełożyć do szczelnego pojemniczka.

Jeśli mamy w domu orzechy, to bardzo łatwo jest wyczarować orzechowy krokant. Orzechy otoczone cukrową glazurą są chrupiącym dodatkiem, który musisz mieć w swojej kuchni! Zamiast orzechów włoskich możesz użyć innych bakalii, np. migdałów. Krokantem możesz dekorować wiele rodzajów deserów – w tym ciasta, torty i lody. Nic tylko chrupać!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

1.0 z 5
1
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
00
00
00
22
Average: 1 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 09/12/2021 - 16:40 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 1 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 11/28/2020 - 15:59 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha