Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czekolada poprawia nastrój i sprawia, że wszystko smakuje lepiej. Na świątecznym stole zaserwuj czekoladową tartę z masłem orzechowym i słodkimi daktylami, dojrzewającymi w promieniach południowego słońca. Nasza niezwykła tarta czekoladowa sprawi, że Święta będą jeszcze słodsze. Do przygotowania tarty wykorzystaj znakomity budyń czekoladowy WINIARY, którego smak na długo pozostanie w pamięci.
Ciastka zmiksuj w blenderze, wymieszaj z połową rozpuszczonego masła.
Krok 2
15 min
Tak przygotowanym ciastem wyłóż blaszkę do tarty o wyższych bokach. Schłodź w lodówce.
Krok 3
20 min
Na schłodzony spód wyłóż masło orzechowe, następnie pokruszone orzeszki i namoczone w mocnej kawie daktyle.
Krok 4
5 min
Odlej szklankę mleka, wsyp do niej zawartość opakowania budyniu i dobrze wymieszaj
Krok 5
17 min
Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej mleko z budyniem ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Dodaj pozostałe masło.
Krok 6
5 min
Budyń wylej na tartę i szybko zetrzyj odrobinę mlecznej lub białej czekolady na gorący budyń.
Krok 7
720 min
Podawaj mocno schłodzone. Najlepiej po ok. 12 godzinach w lodówce.
Krok 1
z
7
Ciastka zmiksuj w blenderze, wymieszaj z połową rozpuszczonego masła.
Krok 2
z
7
Tak przygotowanym ciastem wyłóż blaszkę do tarty o wyższych bokach. Schłodź w lodówce.
Krok 3
z
7
Na schłodzony spód wyłóż masło orzechowe, następnie pokruszone orzeszki i namoczone w mocnej kawie daktyle.
Krok 4
z
7
Odlej szklankę mleka, wsyp do niej zawartość opakowania budyniu i dobrze wymieszaj
Krok 5
z
7
Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej mleko z budyniem ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Dodaj pozostałe masło.
Krok 6
z
7
Budyń wylej na tartę i szybko zetrzyj odrobinę mlecznej lub białej czekolady na gorący budyń.
Krok 7
z
7
Podawaj mocno schłodzone. Najlepiej po ok. 12 godzinach w lodówce.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0