Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia
Dodaj do CookBook

Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

(0)
13 godz 12 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY
1  l
Mleko
300  g
Pokruszone herbatniki
100  g
Masło
200  ml
Kawa NESCAFÉ Classic
150  g
Daktyle
2  słoików
Masło orzechowe
1  puszka
Orzeszki ziemne prażone solone
trochę
Czekolada mleczna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
54.8 g
Wartość energetyczna
777.1 kcal
Tłuszcze
54.3 g
Białko
27.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Czekolada poprawia nastrój i sprawia, że wszystko smakuje lepiej. Na świątecznym stole zaserwuj czekoladową tartę z masłem orzechowym i słodkimi daktylami, dojrzewającymi w promieniach południowego słońca. Nasza niezwykła tarta czekoladowa sprawi, że Święta będą jeszcze słodsze. Do przygotowania tarty wykorzystaj znakomity budyń czekoladowy WINIARY, którego smak na długo pozostanie w pamięci.

Przygotowanie

792 min
  • Krok 1

    10 min
    Ciastka zmiksuj w blenderze, wymieszaj z połową rozpuszczonego masła.
  • Krok 2

    15 min
    Tak przygotowanym ciastem wyłóż blaszkę do tarty o wyższych bokach. Schłodź w lodówce.
  • Krok 3

    20 min
    Na schłodzony spód wyłóż masło orzechowe, następnie pokruszone orzeszki i namoczone w mocnej kawie daktyle.
  • Krok 4

    5 min
    Odlej szklankę mleka, wsyp do niej zawartość opakowania budyniu i dobrze wymieszaj
  • Krok 5

    17 min
    Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej mleko z budyniem ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Dodaj pozostałe masło.
  • Krok 6

    5 min
    Budyń wylej na tartę i szybko zetrzyj odrobinę mlecznej lub białej czekolady na gorący budyń.
  • Krok 7

    720 min
    Podawaj mocno schłodzone. Najlepiej po ok. 12 godzinach w lodówce.
Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

Krok 1 z 7

Ciastka zmiksuj w blenderze, wymieszaj z połową rozpuszczonego masła.

Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

Krok 2 z 7

Tak przygotowanym ciastem wyłóż blaszkę do tarty o wyższych bokach. Schłodź w lodówce.

Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

Krok 3 z 7

Na schłodzony spód wyłóż masło orzechowe, następnie pokruszone orzeszki i namoczone w mocnej kawie daktyle.

Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

Krok 4 z 7

Odlej szklankę mleka, wsyp do niej zawartość opakowania budyniu i dobrze wymieszaj

Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

Krok 5 z 7

Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej mleko z budyniem ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Dodaj pozostałe masło.

Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

Krok 6 z 7

Budyń wylej na tartę i szybko zetrzyj odrobinę mlecznej lub białej czekolady na gorący budyń.

Tarta czekoladowa z masłem orzechowym i daktylami – bez pieczenia

Krok 7 z 7

Podawaj mocno schłodzone. Najlepiej po ok. 12 godzinach w lodówce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta bananowa

    Tarta bananowa

    1 godz 31 min Łatwy
  • Cytrynowe Tartaletki

    Cytrynowe Tartaletki

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu