Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie wiesz, co zrobić z nadmiarem ogórków? Jeżeli lubisz domowe ogórki kiszone z czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym, nasz przepis na ogórki w zalewie musztardowej powinien przypaść Ci do gustu! Do przygotowania zalewy do kiszonych ogórków możesz użyć musztardy łagodnej lub musztardy sarepskiej, która nada zalewie ostry i wyrazisty posmak.
Co prawda na ogórki w zalewie musztardowej będzie trzeba poczekać kilka tygodni – ale ich smak i aromat jest tego warty! Podawaj je do obiadów z mięsem, dań warzywnych, a także – na kanapki i z sałatkami.
Do każdego słoika włóż przyprawy i ogórki. Zalej zimną zalewą. Zakręć wieczkami.
Step4
z
5
Pasteryzuj 10 minut od momentu zagotowania, wyjmij ostrożnie słoiki i postaw na wieczkach. Po 10 minutach odwróć.
Następnie odstaw do chłodnego miejsca na kilka tygodni
z
5
Następnie odstaw do chłodnego miejsca na kilka tygodni
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0