Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ogórki w zalewie musztardowej

0
42min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  kg
Ogórek gruntowy
1  l
Woda
3  łyżek
Sól
1.5  szklanek
Cukier
1  szklanka
Ocet
5  łyżek
Musztarda
1 
Liść laurowy
3  kulek
Ziele angielskie
1  ząbek
trochę
Koper

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.87 g
Węglowodany
41.67 g
Tłuszcze
0.79 g
Wartość energetyczna
174.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Ogórki umyj osusz i przekrój na 4 części.
6 min
Ogórki umyj osusz i przekrój na 4 części.
Składniki zalewy zagotuj, ostudź.
15 min
Składniki zalewy (wodę, sól, ocet, cukier, musztardę) zagotuj, ostudź.
Do każdego słoika włóż przyprawy i ogórki.
5 min
Do każdego słoika włóż przyprawy i ogórki. Zalej zimną zalewą. Zakręć wieczkami.
Step4
15 min
Pasteryzuj 10 minut od momentu zagotowania, wyjmij ostrożnie słoiki i postaw na wieczkach. Po 10 minutach odwróć.
Następnie odstaw do chłodnego miejsca na kilka tygodni
1 min
Następnie odstaw do chłodnego miejsca na kilka tygodni
Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki umyj osusz i przekrój na 4 części. z 5

Ogórki umyj osusz i przekrój na 4 części.

Ogórki umyj osusz i przekrój na 4 części.

Ogórki w zalewie musztardowej

Składniki zalewy zagotuj, ostudź. z 5

Składniki zalewy zagotuj, ostudź.
Składniki: Woda, Sól, Ogórek gruntowy, Cukier, Musztarda, Ocet

Składniki zalewy (wodę, sól, ocet, cukier, musztardę) zagotuj, ostudź.

Ogórki w zalewie musztardowej

Do każdego słoika włóż przyprawy i ogórki. z 5

Do każdego słoika włóż przyprawy i ogórki.

Do każdego słoika włóż przyprawy i ogórki. Zalej zimną zalewą. Zakręć wieczkami.

Ogórki w zalewie musztardowej

Step4 z 5

Step4

Pasteryzuj 10 minut od momentu zagotowania, wyjmij ostrożnie słoiki i postaw na wieczkach. Po 10 minutach odwróć.

Ogórki w zalewie musztardowej

Następnie odstaw do chłodnego miejsca na kilka tygodni z 5

Następnie odstaw do chłodnego miejsca na kilka tygodni

Następnie odstaw do chłodnego miejsca na kilka tygodni

Nie wiesz, co zrobić z nadmiarem ogórków? Jeżeli lubisz domowe ogórki kiszone z czosnkiem, zielem angielskim i liściem laurowym, nasz przepis na ogórki w zalewie musztardowej powinien przypaść Ci do gustu! Do przygotowania zalewy do kiszonych ogórków możesz użyć musztardy łagodnej lub musztardy sarepskiej, która nada zalewie ostry i wyrazisty posmak.

Co prawda na ogórki w zalewie musztardowej będzie trzeba poczekać kilka tygodni – ale ich smak i aromat jest tego warty! Podawaj je do obiadów z mięsem, dań warzywnych, a także – na kanapki i z sałatkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika