
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Ogórki w zalewie curry

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
2 min
Krok 1 z 4
Wodę, cukier, ocet, sól i curry wymieszać i doprowadzić do wrzenia.

Krok 2 z 4
Ogórki umyć (nie obierać)pokroić w plasterki gr.ok.0.5 cm.Do słoika ułożyć na dno plaster cebuli potem ogórki, na wierzch dwie małe gałązki selera.

Krok 3 z 4
Zalać gorącą zalewą curry szczelnie zakręcić słoiki i gotować 5 min.

Krok 4 z 4
Po dwóch tygodniach można już jeść przepyszne ogórki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0