Ogórki w zalewie curry
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.77 g
Węglowodany
349.58 g
Tłuszcze
1.29 g
Wartość energetyczna
1431.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
15 min
Wodę, cukier, ocet, sól i curry wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Krok 2
10 min
Ogórki umyć (nie obierać)pokroić w plasterki gr.ok.0.5 cm.Do słoika ułożyć na dno plaster cebuli potem ogórki, na wierzch dwie małe gałązki selera.
Krok 3
5 min
Zalać gorącą zalewą curry szczelnie zakręcić słoiki i gotować 5 min.
Krok 4
2 min
Po dwóch tygodniach można już jeść przepyszne ogórki.
Ogórki w zalewie to przysmak, który idealnie sprawdzi się zimą, gdy sezon na świeże ogórki za nami. Tak przygotowane ogórki konserwowe możesz mieć zawsze pod ręką, a zajadać je jako dodatek do dania głównego lub składnik warzywnej sałatki. Ogórki w zalewie przypadną do gustu wielbicielom oryginalnych smaków, bo dodajemy do nich azjatycką przyprawę curry.
Komentarze 0