Ustawiaj preferencje żywieniowe Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Zaloguj się lub załóż konto
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wybierz z listy składników
Ogórki myjemy. Do każdego słoja dajemy koper, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy i kawałek marchewki.
Z soli, octu i cukru robimy zalewę - zagotowujemy składniki i gotujemy kilka minut pod przykryciem.
Zalewamy ogórki i zagotowujemy słoiki w garnku pasteryzując je.
Odkładamy aż ogórki się przegryzą, na kilka tygodni.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
A ile wody
Beatko, polecamy na 2 kg ogórków 2 litry wody i proporcjonalnie, na 3 kg ogórków - 3 litry wody, itd. :)
Pokaż więcej przepisów
Komentarze 1