Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki myjemy. Do każdego słoja dajemy koper, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy i kawałek marchewki.
Krok 2
10 min
Z soli, octu i cukru robimy zalewę - zagotowujemy składniki i gotujemy kilka minut pod przykryciem.
Krok 3
10 min
Zalewamy ogórki i zagotowujemy słoiki w garnku pasteryzując je.
Krok 4
5 min
Odkładamy aż ogórki się przegryzą, na kilka tygodni.
Krok 1
z
4
Ogórki myjemy. Do każdego słoja dajemy koper, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy i kawałek marchewki.
Krok 2
z
4
Z soli, octu i cukru robimy zalewę - zagotowujemy składniki i gotujemy kilka minut pod przykryciem.
Krok 3
z
4
Zalewamy ogórki i zagotowujemy słoiki w garnku pasteryzując je.
Krok 4
z
4
Odkładamy aż ogórki się przegryzą, na kilka tygodni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
B
Beatka
A ile wody
Winiary
Expert
Beatko, polecamy na 2 kg ogórków 2 litry wody i proporcjonalnie, na 3 kg ogórków - 3 litry wody, itd. :)
Komentarze 1