Mus z kaszy manny z bananami
65min
Łatwy
1 opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1.5 szklanek
Mleko
4 łyżek
Kasza manna
2 łyżek
Cukier
1
Jajko
2
Banany
1 opakowanie
.
Wartości odżywcze
Białko
8.75 g
Węglowodany
38.11 g
Tłuszcze
4.67 g
Wartość energetyczna
277.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Galaretkę rozpuść w 1,5 szkl. gorącej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
5 min
Ostudź, a gdy stężeje, pokrój w kostkę.
Krok 3
15 min
Mleko zagotuj z Cukrem wanilinowym i łyżeczką cukru, wsyp kaszę mannę i gotuj do miękkości, około 10-15 minut.
Krok 4
15 min
Ostudź.
Krok 5
10 min
Żółtko utrzyj z pozostałym cukrem, białko ubij na sztywno.
Krok 6
10 min
Zimną kaszę zmiksuj, dodaj utarte żółtko, pianę z białek, banany pokrojone w kostkę i galaretkę.
Krok 7
2 min
Przełóż do pucharków.
Krok 8
3 min
Mus podawaj posypany wiórkami czekolady lub udekorowany bitą śmietaną.
Gdy zjadłoby się coś słodkiego... warto sięgnąć po przepis na mus z kaszy manny z bananami. Jest to deser, którego przygotowanie sprawia bardzo dużo satysfakcji, więc polecamy go wszystkim miłośnikom sztuki kulinarnej i dobrego smaku!
Komentarze 0