Mus z awokado na słodko
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.45 g
Węglowodany
19.9 g
Tłuszcze
19.28 g
Wartość energetyczna
249.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Obieramy awokado, kroimy na pół, wyciągamy pestkę za pomocą noża. Awokado miksujemy, dodajemy sok z cytryny oraz cukier puder, mieszamy.
Krok 2
5 min
Obieramy umytą pomarańczę, dzielimy na cząstki, pozbywamy się białych części. Mus przekładamy na przemian z pomarańczą w szklaneczce do deserów.
Krok 3
5 min
Tłuczemy orzechy, wyjmujemy środek ze skorupek, drobno kroimy. Posypujemy deser, wkładamy na 10 minut do lodówki.
Mus z awokado to bardzo dobry przysmak, którym wiele zyskamy w oczach naszych gości. Wspaniały, słodki smak naszego deseru na długo zostaje w pamięci i to w pozytywny sposób. Cukier puder zagęści i wzmocni słodki smak musu, a sok z cytryny nada mu równowagi. Smacznego!
Komentarze 0