Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mus z awokado to bardzo dobry przysmak, którym wiele zyskamy w oczach naszych gości. Wspaniały, słodki smak naszego deseru na długo zostaje w pamięci i to w pozytywny sposób. Cukier puder zagęści i wzmocni słodki smak musu, a sok z cytryny nada mu równowagi. Smacznego!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Obieramy awokado, kroimy na pół, wyciągamy pestkę za pomocą noża. Awokado miksujemy, dodajemy sok z cytryny oraz cukier puder, mieszamy.
Krok 2
5 min
Obieramy umytą pomarańczę, dzielimy na cząstki, pozbywamy się białych części. Mus przekładamy na przemian z pomarańczą w szklaneczce do deserów.
Krok 3
5 min
Tłuczemy orzechy, wyjmujemy środek ze skorupek, drobno kroimy. Posypujemy deser, wkładamy na 10 minut do lodówki.
Krok 1
z
3
Obieramy awokado, kroimy na pół, wyciągamy pestkę za pomocą noża. Awokado miksujemy, dodajemy sok z cytryny oraz cukier puder, mieszamy.
Krok 2
z
3
Obieramy umytą pomarańczę, dzielimy na cząstki, pozbywamy się białych części. Mus przekładamy na przemian z pomarańczą w szklaneczce do deserów.
Krok 3
z
3
Tłuczemy orzechy, wyjmujemy środek ze skorupek, drobno kroimy. Posypujemy deser, wkładamy na 10 minut do lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0