Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mus malinowy przyrządzamy z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY i białego cukru, przy czym jego ilość możesz dobrać do swoich preferencji. Słodki mus malinowy będzie doskonałym dodatkiem do lodów, naleśników czy tortów!
Przygotowanie
52 min
Krok 1
5 min
Maliny przebrać, oczyścić, opłukać, przełożyć do garnka.
Krok 2
5 min
Maliny zasypać cukrem (można dać go więcej lub mniej) i cukrem waniliowym.
Krok 3
10 min
Zagotować. Gotować tak długo, aż maliny się rozpadną. Ostudzić.
Krok 4
5 min
Wszystko przetrzeć przez sito.
Krok 5
0 min
Mus ponownie zagotować. Gotować tak długo, aż mus zredukuje się o ok. połowę i wyraźnie zgęstnieje.
Krok 6
2 min
Mus ostudzić. Podawać jako dodatek do deserów, np. jako polewę na lody.
Krok 1
z
6
Maliny przebrać, oczyścić, opłukać, przełożyć do garnka.
Krok 2
z
6
Maliny zasypać cukrem (można dać go więcej lub mniej) i cukrem waniliowym.
Krok 3
z
6
Zagotować. Gotować tak długo, aż maliny się rozpadną. Ostudzić.
Krok 4
z
6
Wszystko przetrzeć przez sito.
Krok 5
z
6
Mus ponownie zagotować. Gotować tak długo, aż mus zredukuje się o ok. połowę i wyraźnie zgęstnieje.
Krok 6
z
6
Mus ostudzić. Podawać jako dodatek do deserów, np. jako polewę na lody.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0