Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Młoda kapusta ze smażoną bułką to jeden z tych dodatków, które potrafią stanowić o kształcie całego dania. Bardzo dobrze smakuje i podkreśla charakter całej potrawy, o której przez długi czas nie zapomnimy. Smacznego!
Przygotowanie
23 min
Krok 1
3 min
Młodą kapustę kroimy na pół i wrzucamy do zimnej, osolonej wody.
Krok 2
15 min
Gotujemy kilkanaście minut do miękkości kapusty (zawsze sprawdzamy środek kapusty).
Krok 3
5 min
Na patelni rozpuszczamy masło. Posypujemy bułką tartą, którą rumienimy. Ugotowaną kapustę okraszamy zarumienioną bułką. Smacznego.
Krok 1
z
3
Młodą kapustę kroimy na pół i wrzucamy do zimnej, osolonej wody.
Krok 2
z
3
Gotujemy kilkanaście minut do miękkości kapusty (zawsze sprawdzamy środek kapusty).
Krok 3
z
3
Na patelni rozpuszczamy masło. Posypujemy bułką tartą, którą rumienimy. Ugotowaną kapustę okraszamy zarumienioną bułką. Smacznego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0