Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z młodą z kapustą

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 główka
Młoda Kapusta
1 
Ziemniaki
100 g
Boczek
1 
Cebula
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.13 g
Tłuszcze
34.4 g
Wartość energetyczna
409.08 kcal
Białko
4.29 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
5 min
Kapustę i ziemniaka oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 2
15 min
Zalej 500 ml wrzącej wody i gotuj.
Krok 3
5 min
Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.
Krok 4
15 min
Skwarki dodaj do kapusty i ziemniaków i gotuj przez około 15 minut.
Krok 5
5 min
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu z boczku.
Krok 6
5 min
Zupę rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z kapustą.
Krok 7
2 min
Dodaj cebulę.
Krok 8
5 min
Gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 9
1 min
Dopraw solą.
Krok 10
2 min
Możesz podawać posypane natką pietruszki.
Zupa z młodą z kapustą

Krok 1 z 10

Kapustę i ziemniaka oczyść i pokrój w kostkę.

Zupa z młodą z kapustą

Krok 2 z 10

Zalej 500 ml wrzącej wody i gotuj.

Zupa z młodą z kapustą

Krok 3 z 10

Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.

Zupa z młodą z kapustą

Krok 4 z 10

Skwarki dodaj do kapusty i ziemniaków i gotuj przez około 15 minut.

Zupa z młodą z kapustą

Krok 5 z 10

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu z boczku.

Zupa z młodą z kapustą

Krok 6 z 10

Zupę rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z kapustą.

Zupa z młodą z kapustą

Krok 7 z 10

Dodaj cebulę.

Zupa z młodą z kapustą

Krok 8 z 10

Gotuj przez kolejne 5 minut.

Zupa z młodą z kapustą

Krok 9 z 10

Dopraw solą.

Zupa z młodą z kapustą

Krok 10 z 10

Możesz podawać posypane natką pietruszki.

Zupę jarzynową Bukiet Warzyw Zupa Jarzynowa WINIARY można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Na przykład do ugotowania pysznej zupy z młodą kapustą i młodymi ziemniaczkami (jeśli są nieduże, można wziąć 3-4 sztuki). Do smaku - wysmażony na chrupko boczek oraz podsmażana cebula. A kto lubi - może posypać natką pietruszki lub siekanym koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika