Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę i ziemniaka oczyść i pokrój w kostkę.
Zalej 500 ml wrzącej wody i gotuj.
Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.
Skwarki dodaj do kapusty i ziemniaków i gotuj przez około 15 minut.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu z boczku.
Zupę rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z kapustą.
Dodaj cebulę.
Gotuj przez kolejne 5 minut.
Dopraw solą.
Możesz podawać posypane natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0