Mizeria na zimę
1455min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.94 g
Węglowodany
33.3 g
Tłuszcze
100.77 g
Wartość energetyczna
1028.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
1455 min
Krok 1
8 min
Ogórki kroimy w grubsze plastry, cebule w piórka, a koperek drobno siekamy.
Krok 2
2 min
Dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy.
Krok 3
1440 min
Miske przykrywamy i pozostawiamy na 24 godziny.
Krok 4
5 min
Mizerie nakładamy do półlitrowych słoików i pasteryzujemy 5 minut (nie dłużej).
Pyszny sposób, na delektowanie się smakami lata całym rokiem! Wyśmienite ogórki z aromatyczną cebulką oraz koperkiem zamknięte w słoiku. Mizeria na zimę dzięki, krótkiemu czasu pasteryzowania zachowa Swój wyjątkowy zapach, a także wyśmienity smak.
Komentarze 0