
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł


Mizeria z jogurtem naturalnym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przepis na mizerię z jogurtem naturalnym jest banalnie prosty. Wystarczy obrać świeże zielone ogórki (po jednej sztuce na porcję) i zetrzeć je na tarce o grubych oczkach. Warto przełożyć starte ogórki do sitka i ręką delikatnie odcisnąć nadmiar wody. Następnie dodajemy do ogórków przyprawy: pieprz, sól, cukier i odrobinę octu. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy jogurt (po 100 mililitrów na porcję) i znów mieszamy do połączenia składników. Mizeria z jogurtem naturalnym gotowa! Najlepiej podawać ją chwilę po przygotowaniu.
Mizeria z jogurtem naturalnym to świetny dodatek do dań mięsnych. Komponuje się fantastycznie zarówno z drobiem, jak i wieprzowiną czy wołowiną. Jej świeży smak i soczystość doskonale kontrują smażone potrawy, tworząc wyważoną i pyszną kompozycję.
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
3 minKrok 3
2 min
Krok 1 z 3
Ogórki obieramy i płuczemy, trzemy je na tarce na grubych oczkach.

Krok 2 z 3
Dodajemy kolejno pieprz, sól, cukier i ocet. Dokładnie mieszamy.

Krok 3 z 3
Na koniec dodajemy jogurt i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0