Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kto z nas nie lubi lodów? Ten pyszny deser jest jednym z naszych ulubionych sposobów na ochłodę i osłodę letnich dni. Co powiecie więc na przygotowanie domowych lodów o smaku bananowym? Wystarczy baza w postaci jogurtu naturalnego i banana, do której dodamy odrobinę soku z cytryny, Cukru waniliowego WINIARY i cynamonu. Taki orzeźwiający miks świetnie dopełni garść bakalii i listek melisy. Brzmi kusząco?
Przygotowanie
203 min
Krok 1
10 min
Banany obierz i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny i zmiksuj na puree razem z cukrami wanilinowymi.
Krok 2
5 min
Dodaj jogurt i zmielone orzechy, dobrze wymieszaj.
Krok 3
180 min
Przełóż do metalowej miseczki i umieść na 2-3 godz. w zamrażarce. Co pół godz. wymieszaj, aby masa pozostała puszysta.
Krok 4
1 min
Łyżką do lodów uformuj 4 kulki. Ułóż na talerzykach i posyp cynamonem. Udekoruj listkami melisy.
Krok 1
z
4
Banany obierz i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny i zmiksuj na puree razem z cukrami wanilinowymi.
Krok 2
z
4
Dodaj jogurt i zmielone orzechy, dobrze wymieszaj.
Krok 3
z
4
Przełóż do metalowej miseczki i umieść na 2-3 godz. w zamrażarce. Co pół godz. wymieszaj, aby masa pozostała puszysta.
Krok 4
z
4
Łyżką do lodów uformuj 4 kulki. Ułóż na talerzykach i posyp cynamonem. Udekoruj listkami melisy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0