Lody bananowe
203min
Łatwy
4 opakowań
4
Banany
1
Sok z cytryny
1 trochę
Melisa świeża
40 g
Cynamon
250 ml
Jogurt naturalny
2 łyżek
Orzechy posiekane
.
Wartości odżywcze
Białko
5.02 g
Węglowodany
55.91 g
Tłuszcze
7.13 g
Wartość energetyczna
281.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
203 min
Krok 1
10 min
Banany obierz i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny i zmiksuj na puree razem z cukrami wanilinowymi.
Krok 2
5 min
Dodaj jogurt i zmielone orzechy, dobrze wymieszaj.
Krok 3
180 min
Przełóż do metalowej miseczki i umieść na 2-3 godz. w zamrażarce. Co pół godz. wymieszaj, aby masa pozostała puszysta.
Krok 4
1 min
Łyżką do lodów uformuj 4 kulki. Ułóż na talerzykach i posyp cynamonem. Udekoruj listkami melisy.
Kto z nas nie lubi lodów? Ten pyszny deser jest jednym z naszych ulubionych sposobów na ochłodę i osłodę letnich dni. Co powiecie więc na przygotowanie domowych lodów o smaku bananowym? Wystarczy baza w postaci jogurtu naturalnego i banana, do której dodamy odrobinę soku z cytryny, Cukru waniliowego WINIARY i cynamonu. Taki orzeźwiający miks świetnie dopełni garść bakalii i listek melisy. Brzmi kusząco?
Komentarze 0