Lody z mleczkiem kokosowym
91min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.25 g
Węglowodany
38.91 g
Tłuszcze
33.74 g
Wartość energetyczna
469.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
91 min
Krok 1
5 min
Śmietanę ubić na sztywno.
Krok 2
5 min
Żółtka (jajka wcześniej sparzyć) utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem.
Krok 3
5 min
Do kremu z żółtek dodać mleczko kokosowe. Dokładnie wymieszać, wlać dobitej śmietany. Ponownie dokładnie wymieszać.
Krok 4
20 min
Kokosowo-śmietanową masę przelać do maszynki do robienia lodów (wcześniej zamrożonej). Ubijać w maszynce 20-25 minut.
Krok 5
55 min
Masę lodową przełożyć do zamykanego, plastikowego pojemnika i odłożyć do zamrażalnika.
Krok 6
1 min
Jak lody uzyskają odpowiednią konsystencję, podzielić je na porcje.
Rozwiązanie idealne na letnie upały. Kiedy za oknem skwar, samodzielnie możesz zrobić sobie chłodny deser. Danie jest łatwe w przygotowaniu, spodoba się miłośnikom kokosowych klimatów. Z lodów najbardziej zadowolone będą z pewnością dzieci, które będą się rozkoszować domowym przysmakiem.
Komentarze 0