Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak w pięciu smakach
Dodaj do CookBook

Kurczak w pięciu smakach

(0)
21 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... Kurczak w pięciu smakach po Chińsku
400  g
Pierś z kurczaka
1 
Cebula
1 
Marchewka
trochę
Olej do smażenia
trochę
Pieprz i sól
trochę
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.8 g
Wartość energetyczna
159.5 kcal
Tłuszcze
5.3 g
Białko
23.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Kurczak w pięciu smakach to proste danie, które przygotowujesz z kilku niedrogich i łatwo dostępnych składników, a smak tej potrawy jest po prostu niezapomniany. Już teraz możesz zrobić popularne dania azjatyckie we własnej kuchni. Odkryj nasz sprawdzony przepis i ugotuj to danie razem z nami.


Kurczak w pięciu smakach – pomysł na pyszny obiad w kilka chwil

Bazą tego dania jest mięso – najlepiej sprawdzi się kurczak, który jest popularnym składnikiem często wykorzystywanym w przepisach inspirowanych kuchnią azjatycką. Do tego marchewka i cebula oraz WINIARY POMYSŁ NA…, który podkreśli smak potrawy. Jeśli chcesz, możesz też dodać inne warzywa – pasują tu np. pieczarki, cukinia czy papryka.

Kolejnym ważnym elementem jest ryż. Wybierz swój ulubiony lub wykorzystaj ugotowany wcześniej ryż, który masz w lodówce. Wystarczy tylko podsmażyć wszystkie składniki i połączyć je ze sobą na jednej patelni. Tuż przed podaniem możesz posypać całość posiekanym szczypiorkiem.

Kurczak w pięciu smakach to pomysł na proste azjatyckie danie, z którym poradzą sobie zarówno początkujący, jak i doświadczeni kucharze. Smacznego!

Przygotowanie

21 min
  • Krok 1

    5 min
    Kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy solą i pieprzem. Marchew obieramy i kroimy w zapałkę. Cebulę kroimy w piórka.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kurczaka, aż zacznie się rumienić. Dodajemy cebulę oraz marchewkę i smażymy, aż cebula zmięknie.
  • Krok 3

    5 min
    Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… wymieszaj z wodą i dodaj na patelnię. Całość wymieszaj i gotuj razem ok. 5 min, mieszając od czasu do czasu.
  • Krok 4

    1 min
    Podawaj z ryżem i posiekanym szczypiorem.
Kurczak w pięciu smakach

Krok 1 z 4

Kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy solą i pieprzem. Marchew obieramy i kroimy w zapałkę. Cebulę kroimy w piórka.

Kurczak w pięciu smakach

Krok 2 z 4

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kurczaka, aż zacznie się rumienić. Dodajemy cebulę oraz marchewkę i smażymy, aż cebula zmięknie.

Kurczak w pięciu smakach

Krok 3 z 4

Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… wymieszaj z wodą i dodaj na patelnię. Całość wymieszaj i gotuj razem ok. 5 min, mieszając od czasu do czasu.

Kurczak w pięciu smakach

Krok 4 z 4

Podawaj z ryżem i posiekanym szczypiorem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia chińska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak tikka masala

    Kurczak tikka masala

    16 min Łatwy
  • Zupa meksykańska z limonkowym kurczakiem

    Zupa meksykańska z limonkowym kurczakiem

    50 min Łatwy
  • Zupa wiosenna z kurczakiem

    Zupa wiosenna z kurczakiem

    1 godz 27 min Łatwy
  • Leczo z kurczakiem

    Leczo z kurczakiem

    41 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu