Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kurczak w pięciu smakach
Dodaj do CookBook

Kurczak w pięciu smakach

(3)
21 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... Kurczak w pięciu smakach po Chińsku
400  g
Pierś z kurczaka
1 
Cebula
1 
Marchewka
trochę
Olej do smażenia
trochę
Pieprz i sól
trochę
Szczypiorek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.8 g
Wartość energetyczna
159.5 kcal
Tłuszcze
5.3 g
Białko
23.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Kurczak w pięciu smakach to proste danie, które przygotowujesz z kilku niedrogich i łatwo dostępnych składników, a smak tej potrawy jest po prostu niezapomniany. Już teraz możesz zrobić popularne dania azjatyckie we własnej kuchni. Odkryj nasz sprawdzony przepis i ugotuj to danie razem z nami.


Kurczak w pięciu smakach – pomysł na pyszny obiad w kilka chwil

Bazą tego dania jest mięso – najlepiej sprawdzi się kurczak, który jest popularnym składnikiem często wykorzystywanym w przepisach inspirowanych kuchnią azjatycką. Do tego marchewka i cebula oraz WINIARY POMYSŁ NA…, który podkreśli smak potrawy. Jeśli chcesz, możesz też dodać inne warzywa – pasują tu np. pieczarki, cukinia czy papryka.

Kolejnym ważnym elementem jest ryż. Wybierz swój ulubiony lub wykorzystaj ugotowany wcześniej ryż, który masz w lodówce. Wystarczy tylko podsmażyć wszystkie składniki i połączyć je ze sobą na jednej patelni. Tuż przed podaniem możesz posypać całość posiekanym szczypiorkiem.

Kurczak w pięciu smakach to pomysł na proste azjatyckie danie, z którym poradzą sobie zarówno początkujący, jak i doświadczeni kucharze. Smacznego!

Przygotowanie

21 min
  • Krok 1

    5 min
    Kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy solą i pieprzem. Marchew obieramy i kroimy w zapałkę. Cebulę kroimy w piórka.
  • Krok 2

    10 min
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kurczaka, aż zacznie się rumienić. Dodajemy cebulę oraz marchewkę i smażymy, aż cebula zmięknie.
  • Krok 3

    5 min
    Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… wymieszaj z wodą i dodaj na patelnię. Całość wymieszaj i gotuj razem ok. 5 min, mieszając od czasu do czasu.
  • Krok 4

    1 min
    Podawaj z ryżem i posiekanym szczypiorem.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

2.3 out of 5
2.3333333333333
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
11
00
00
00
22

Opinie

1

(Brak tytułu)

Niestety potwierdzam, smak nie dobry, trochę uratowane dzięki dodaniu przypraw wg swojego gustu by dało się to zjeść.
W (niezweryfikowany) 10/16/2025-08:03 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 1
  • 1
1

Tragedia

Po przygotowaniu tego w domu i spróbowaniu stwierdzam, że trudno to nazwać jedzeniem. Nie wiem, jaki magister inżynier to opracował, ale nawet pies nie chciał tego zjeść xD. Nie pozdrawiam, a autorowi receptury życzę, żeby codziennie musiał jeść swoje dzieło. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że na opakowaniu widnieje „kapusta pekińska”, a w składzie nie ma o niej ani słowa.
Krys (niezweryfikowany) 10/14/2025-05:53 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 1
  • 1
5

Przepis jest zajefajny.

Polecam kuchnię Robercika i jego pomysły, są super.
Daję 6.
Alicja brawo ja. (niezweryfikowany) 07/13/2025-04:52 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
  • 1
  • 1
Reply by Expert 07/14/2025-03:49 CEST
Alicja, dzięki! Zachęcamy do sprawdzenia też innych przepisów Roberta – znajdziesz tam mnóstwo pyszności. Z pewnością znajdziesz dla siebie coś więcej 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia chińska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak z warzywami w sosie śmietanowym

    Kurczak z warzywami w sosie śmietanowym

    22 min Łatwy
  • Pierś z kurczaka w płatkach owsianych z piekarnika

    Pierś z kurczaka w płatkach owsianych z piekarnika

    45 min Łatwy
  • Soczysta pierś z kurczaka z piekarnika w foli

    Soczysta pierś z kurczaka z piekarnika w foli

    32 min Łatwy
  • Orientalny kurczak

    Orientalny kurczak

    1 godz 2 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu