Kurczak w pięciu smakach to proste danie, które przygotowujesz z kilku niedrogich i łatwo dostępnych składników, a smak tej potrawy jest po prostu niezapomniany. Już teraz możesz zrobić popularne dania azjatyckie we własnej kuchni. Odkryj nasz sprawdzony przepis i ugotuj to danie razem z nami.
Kurczak w pięciu smakach – pomysł na pyszny obiad w kilka chwil
Bazą tego dania jest mięso – najlepiej sprawdzi się kurczak, który jest popularnym składnikiem często wykorzystywanym w przepisach inspirowanych kuchnią azjatycką. Do tego marchewka i cebula oraz WINIARY POMYSŁ NA…, który podkreśli smak potrawy. Jeśli chcesz, możesz też dodać inne warzywa – pasują tu np. pieczarki, cukinia czy papryka.
Kolejnym ważnym elementem jest ryż. Wybierz swój ulubiony lub wykorzystaj ugotowany wcześniej ryż, który masz w lodówce. Wystarczy tylko podsmażyć wszystkie składniki i połączyć je ze sobą na jednej patelni. Tuż przed podaniem możesz posypać całość posiekanym szczypiorkiem.
Kurczak w pięciu smakach to pomysł na proste azjatyckie danie, z którym poradzą sobie zarówno początkujący, jak i doświadczeni kucharze. Smacznego!
Komentarze 0