Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem z buraków dla niemowląt

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Ziemniaki
1 
Buraki
1 
Jabłka
1 
Pietruszka
500 ml
Woda
1 trochę
Sól
1 łyżeczka
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
87.36 kcal
Węglowodany
16.59 g
Białko
1.38 g
Tłuszcze
2.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Buraka obieramy myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę.
Krok 2
10 min
Jabłuszko obieramy, wykrajamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3
30 min
Wszystkie składniki wkładamy do małego garneczka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy około 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
5 min
Dodajemy oliwę z oliwek i miksujemy blenderem na gładką, jednolitą zupkę.
Krem z buraków dla niemowląt

Krok 1 z 4

Buraka obieramy myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę.

Krem z buraków dla niemowląt

Krok 2 z 4

Jabłuszko obieramy, wykrajamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę.

Krem z buraków dla niemowląt

Krok 3 z 4

Wszystkie składniki wkładamy do małego garneczka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy około 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.

Krem z buraków dla niemowląt

Krok 4 z 4

Dodajemy oliwę z oliwek i miksujemy blenderem na gładką, jednolitą zupkę.

Krem z buraków dla niemowląt to gładka i pyszna zupa dla dzieci powyżej 5. miesiąca życia. Przyrządzamy ją z buraków, ziemniaków, jabłek i pietruszki, a także z dodatkiem oliwy z oliwek. Zupę blendujemy na krem z buraków i podajemy ciepły, ale nie gorący.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika