Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem z buraków dla niemowląt

(0)
55min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest JellyBelly29
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Ziemniaki
1 
Buraki
1 
80  g
Pietruszka
500  ml
Woda
1  łyżeczka
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.55 g
Węglowodany
19.09 g
Tłuszcze
2.76 g
Wartość energetyczna
101.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Buraka obieramy myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę.
Krok 2
10 min
Jabłuszko obieramy, wykrajamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3
30 min
Wszystkie składniki wkładamy do małego garnuszka, zalewamy wodą i gotujemy około 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
5 min
Dodajemy oliwę z oliwek i miksujemy blenderem na gładką, jednolitą zupkę.
Krem z buraków dla niemowląt

Krok 1 z 4

Buraka obieramy myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę.

Krem z buraków dla niemowląt

Krok 2 z 4

Jabłuszko obieramy, wykrajamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę.

Krem z buraków dla niemowląt

Krok 3 z 4

Wszystkie składniki wkładamy do małego garnuszka, zalewamy wodą i gotujemy około 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.

Krem z buraków dla niemowląt

Krok 4 z 4

Dodajemy oliwę z oliwek i miksujemy blenderem na gładką, jednolitą zupkę.

Krem z buraków dla niemowląt to gładka i pyszna zupa dla dzieci powyżej 5. miesiąca życia. Przyrządzamy ją z buraków, ziemniaków, jabłek i pietruszki, a także z dodatkiem oliwy z oliwek. Zupę blendujemy na krem z buraków i podajemy ciepły, ale nie gorący.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha