Krem z buraków dla niemowląt
55min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.38 g
Węglowodany
16.59 g
Tłuszcze
2.45 g
Wartość energetyczna
87.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Buraka obieramy myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w małą kosteczkę.
Krok 2
10 min
Jabłuszko obieramy, wykrajamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3
30 min
Wszystkie składniki wkładamy do małego garneczka, zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy około 20-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4
5 min
Dodajemy oliwę z oliwek i miksujemy blenderem na gładką, jednolitą zupkę.
Krem z buraków dla niemowląt to gładka i pyszna zupa dla dzieci powyżej 5. miesiąca życia. Przyrządzamy ją z buraków, ziemniaków, jabłek i pietruszki, a także z dodatkiem oliwy z oliwek. Zupę blendujemy na krem z buraków i podajemy ciepły, ale nie gorący.
Komentarze 0