Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szparagi myję, odłamuję zdrewniałe końce, obieram od góry do dołu obieraczką do warzyw, kroję na kawałki, gotuję w garnku 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru.
Dodaję połowę śmietanki i dwie łyżki wina, gotuję około 20 minut, blenduję na krem, przecedzam przez sito, odstawiam do ostygnięcia, lekko schładzam w lodówce.
Dodaję jogurt, sok z cytryny, posiekany szczypiorek, blenduję. Ubijam pozostałą śmietanę, trochę ubitej śmietany pozostawiam do dekoracji, resztę dodaję do kremu i dokładnie mieszam trzepaczką.
Krem podaję z kleksem bitej śmietany i świeżo siekanym szczypiorkiem.