Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bułkę namocz w mleku, miękką odciśnij.
Kalafiora ugotuj w posolonej wodzie, odsącz, ostudź, posiekaj.
Dodaj jajka, bułkę, posiekaną cebulę ze szczypiorkiem, posiekany czosnek i bułkę tartą.
Dopraw Ziarenkami Smaku, pieprzem i papryką.
Uformuj małe kotleciki, obtocz w jajku, bułce tartej lub płatkach kukurydzianych.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż na średnim ogniu na złoty kolor. Podaj zaraz po usmażeniu.
Jula