Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotleciki z dorsza

0
15 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 kg
Dorsz atlantycki
1 
Cebula
2 
Jajko
1 pęczek
Koperek
2 płaskich łyżek
Bułka tarta
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
53 g
Węglowodany
11.11 g
Tłuszcze
19.13 g
Wartość energetyczna
438.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
10 min
Usunąć ości z dorsza i posiekać ryby na drobniutką kostkę.
Krok 2
5 min
Cebule pokroić na drobną kostkę i zeszklić na oleju.
Krok 3
5 min
Rybę, podsmażoną cebulę, jajka i 3/4 garści kopru zmieszać razem i utworzyć pastę.
Krok 4
5 min
Uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej.
Krok 5
10 min
Obsmażyć z wszystkich stron.
Krok 6
1 min
Podawać ze swoimi ulubionymi dodatkami, udekorowane pozostałym koperkiem.
Kotleciki z dorsza

Krok 1 z 6

Usunąć ości z dorsza i posiekać ryby na drobniutką kostkę.

Kotleciki z dorsza

Krok 2 z 6

Cebule pokroić na drobną kostkę i zeszklić na oleju.

Kotleciki z dorsza

Krok 3 z 6

Rybę, podsmażoną cebulę, jajka i 3/4 garści kopru zmieszać razem i utworzyć pastę.

Kotleciki z dorsza

Krok 4 z 6

Uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej.

Kotleciki z dorsza

Krok 5 z 6

Obsmażyć z wszystkich stron.

Kotleciki z dorsza

Krok 6 z 6

Podawać ze swoimi ulubionymi dodatkami, udekorowane pozostałym koperkiem.

Jeżeli Twoi domownicy nie przepadają za rybami w tradycyjnej postaci, przyrządź z niego pyszne kotleciki z dorsza. Wystarczy, że w tradycyjnym przepisie na kotlety mielone zastąpisz mięso posiekanym filetem z ryby i usmażysz na złoty kolor. Proste rozwiązanie, a jakie pyszne!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika