Kolorowa sałatka z mango i szpinakiem
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.15 g
Węglowodany
41.91 g
Tłuszcze
24.04 g
Wartość energetyczna
384.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Szpinak myjemy i przekładamy do miseczki.
Krok 2
3 min
Dodajemy pestki granatu.
Krok 3
10 min
Mango obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Suszone pomidory kroimy na mniejsze części. Wszystkie te składniki mieszamy. Polewamy odrobiną oliwy.
Krok 4
4 min
Całość doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Migdały prażymy na suchej patelni i posypujemy nim sałatkę.
Niecodzienne połączenie tworzy cudną w smaku sałatkę. Mango i szpinak nie występują razem często, co może być błędem! Oba składniki mają właściwości oczyszczające, co sprawia, że ta sałatka będzie naprawdę pożądanym daniem wśród miłośników bycia fit. Smacznego!
Komentarze 0