Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z fasoli kolorowa

(0)
16min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  puszka
Fasola czerwona
1  puszka
Fasola biała konserwowa
1  puszka
Fasolka szparagowa zielona
2 
Ogórki konserwowe
1 
Por (biała część)
2  plastrów
Papryka konserwowa czerwona
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.48 g
Węglowodany
25.05 g
Tłuszcze
10.86 g
Wartość energetyczna
222.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

16 min
Krok 1
3 min
Fasole w puszkach odsącz z zalewy.
Krok 2
5 min
Ogórki i pora pokrój w półplasterki.
Krok 3
5 min
Paprykę konserwową pokrój w paski.
Krok 4
2 min
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Majonezem, dopraw pieprzem.
Krok 5
1 min
Podawaj z zapieczoną bagietką. Sałatkę możesz też podać w połówkach papryk.
Sałatka z fasoli kolorowa

Krok 1 z 5

Fasole w puszkach odsącz z zalewy.

Sałatka z fasoli kolorowa

Krok 2 z 5

Ogórki i pora pokrój w półplasterki.

Sałatka z fasoli kolorowa

Krok 3 z 5

Paprykę konserwową pokrój w paski.

Sałatka z fasoli kolorowa

Krok 4 z 5

Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z Majonezem, dopraw pieprzem.

Sałatka z fasoli kolorowa

Krok 5 z 5

Podawaj z zapieczoną bagietką. Sałatkę możesz też podać w połówkach papryk.

Trzy fasolki: czerwona, biała i zielona szparagowa w kompozycji z porem, ogórkiem konserwowym oraz czerwoną papryką, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha