Kolorowa zupa z wołowiną
87min
Łatwy
500 g
Wołowina
500 g
Ziemniaki
1 ząbek
Czosnek
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Słodka papryka
0.5 łyżeczka
Kumin
1 opakowanie
Warzywa mrożone
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
34.94 g
Węglowodany
26.57 g
Tłuszcze
12.36 g
Wartość energetyczna
361.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
87 min
Krok 1
10 min
Kostki wrzuć do 1 l wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Mięso także pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Czosnek obierz i posiekaj, rozetrzyj razem z papryką i kminkiem.
Krok 5
10 min
Mięso podsmaż na oleju, dodaj czosnek z kminkiem i 1 szklankę rosołu.
Krok 6
40 min
Duś pod przykryciem około 40 minut.
Krok 7
5 min
Dodaj ziemniaki, mrożonkę meksykańską i pozostały rosół.
Krok 8
15 min
Gotuj przez 15 minut.
Krok 9
1 min
Dopraw pieprzem. Podawaj.
Jak przygotować zupę mięsną z chudą wołowiną i wartościowymi warzywami? Nic prostszego – skorzystaj z przepisu na kolorową zupę z wołowiny! Powszechnie mówi się, że wygląd potrawy zdecydowanie wpływa na jej odbiór przez jedzącego – zupa z mięsem nie tylko pięknie się prezentuje w talerzu, ale również świetnie smakuje! Smak podkreśla Rosół wołowy Winiary, w którym dusi się mięso i warzywa. Warzywa możesz wybrać wg własnego uznania, ale polecamy skorzystanie z mrożonki meksykańskiej, która urozmaici Twoją potrawę!
Komentarze 0