Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kolorowa zupa z wołowiną

0
87 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Wołowina
500 g
Ziemniaki
1 ząbek
Czosnek
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Słodka papryka
0.5 łyżeczka
Kumin
1 paczka
Warzywa mrożone
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.94 g
Węglowodany
26.57 g
Tłuszcze
12.36 g
Wartość energetyczna
361.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

87 min
Krok 1
10 min
Kostki wrzuć do 1 l wrzącej wody.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Mięso także pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Czosnek obierz i posiekaj, rozetrzyj razem z papryką i kminkiem.
Krok 5
10 min
Mięso podsmaż na oleju, dodaj czosnek z kminkiem i 1 szklankę rosołu.
Krok 6
40 min
Duś pod przykryciem około 40 minut.
Krok 7
5 min
Dodaj ziemniaki, mrożonkę meksykańską i pozostały rosół.
Krok 8
15 min
Gotuj przez 15 minut.
Krok 9
1 min
Dopraw pieprzem. Podawaj.
Kolorowa zupa z wołowiną

Krok 1 z 9

Kostki wrzuć do 1 l wrzącej wody.

Kolorowa zupa z wołowiną

Krok 2 z 9

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Kolorowa zupa z wołowiną

Krok 3 z 9

Mięso także pokrój w kostkę.

Kolorowa zupa z wołowiną

Krok 4 z 9

Czosnek obierz i posiekaj, rozetrzyj razem z papryką i kminkiem.

Kolorowa zupa z wołowiną

Krok 5 z 9

Mięso podsmaż na oleju, dodaj czosnek z kminkiem i 1 szklankę rosołu.

Kolorowa zupa z wołowiną

Krok 6 z 9

Duś pod przykryciem około 40 minut.

Kolorowa zupa z wołowiną

Krok 7 z 9

Dodaj ziemniaki, mrożonkę meksykańską i pozostały rosół.

Kolorowa zupa z wołowiną

Krok 8 z 9

Gotuj przez 15 minut.

Kolorowa zupa z wołowiną

Krok 9 z 9

Dopraw pieprzem. Podawaj.

Jak przygotować zupę mięsną z chudą wołowiną i wartościowymi warzywami? Nic prostszego – skorzystaj z przepisu na kolorową zupę z wołowiny! Powszechnie mówi się, że wygląd potrawy zdecydowanie wpływa na jej odbiór przez jedzącego – zupa z mięsem nie tylko pięknie się prezentuje w talerzu, ale również świetnie smakuje! Smak podkreśla Rosół wołowy Winiary, w którym dusi się mięso i warzywa. Warzywa możesz wybrać wg własnego uznania, ale polecamy skorzystanie z mrożonki meksykańskiej, która urozmaici Twoją potrawę!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika