Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jak przygotować zupę mięsną z chudą wołowiną i wartościowymi warzywami? Nic prostszego – skorzystaj z przepisu na kolorową zupę z wołowiny! Powszechnie mówi się, że wygląd potrawy zdecydowanie wpływa na jej odbiór przez jedzącego – zupa z mięsem nie tylko pięknie się prezentuje w talerzu, ale również świetnie smakuje! Smak podkreśla Rosół wołowy Winiary, w którym dusi się mięso i warzywa. Warzywa możesz wybrać wg własnego uznania, ale polecamy skorzystanie z mrożonki meksykańskiej, która urozmaici Twoją potrawę!
Czosnek obierz i posiekaj, rozetrzyj razem z papryką i kminkiem.
Krok 5
10 min
Mięso podsmaż na oleju, dodaj czosnek z kminkiem i 1 szklankę rosołu.
Krok 6
40 min
Duś pod przykryciem około 40 minut.
Krok 7
5 min
Dodaj ziemniaki, mrożonkę meksykańską i pozostały rosół.
Krok 8
15 min
Gotuj przez 15 minut.
Krok 9
1 min
Dopraw pieprzem. Podawaj.
Krok 1
z
9
Kostki wrzuć do 1 l wrzącej wody.
Krok 2
z
9
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
z
9
Mięso także pokrój w kostkę.
Krok 4
z
9
Czosnek obierz i posiekaj, rozetrzyj razem z papryką i kminkiem.
Krok 5
z
9
Mięso podsmaż na oleju, dodaj czosnek z kminkiem i 1 szklankę rosołu.
Krok 6
z
9
Duś pod przykryciem około 40 minut.
Krok 7
z
9
Dodaj ziemniaki, mrożonkę meksykańską i pozostały rosół.
Krok 8
z
9
Gotuj przez 15 minut.
Krok 9
z
9
Dopraw pieprzem. Podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0