Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj i oczyść groszek cukrowy i pokrój na pół pod kątem. Oczyść, umyj, obierz i pokrój marchewki. Oczyść i umyj pory i pokrój go w krążki.
Filet z piersi kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw solą i pieprzem.
Podgrzej olej rzepakowy na patelni. Obsmaż w nim pokrojony w kostkę filet z piersi kurczaka. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
Wlej wodę i zagotuj. Rozpuść w nim Bulion warzywny Winiary. Dodaj serek śmietankowy, wymieszaj i pozwól mu się w nim roztopić.
Dodaj trybulę. Ponownie dopraw warzywa i filet z piersi kurczaka pieprzem i solą, jeśli trzeba, do smaku. Podawaj z ryżem. WSKAZÓWKA: dopraw patelnię warzywną do smaku odrobiną soku z limonki lub cytryny. Sok z cytrusów przełamie i podkreśli smak dania.
Aleksandra
Przypomniał mi się biedny Kopciuszek,któremu macocha kazała wybierać mak z popiołu🥺