Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Leczo z patisonami, papryką i kolorową cukinią jest bardzo łatwe do przygotowania i wybornie smakuje. Sycące danie zawdzięcza swój unikalny smak Ketchupowi Łagodnemu WINIARY, Przyprawie JARZYNKA WINIARY i ząbkowi czosnku. Zobacz, co dodać do leczo, by smakowało ono najbliższym.
Przygotowanie
75 min
Krok 1
10 min
Oczyszczony por pokroić w krążki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 2
10 min
Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Dodać do zeszklonej pory, podsmażyć.
Krok 3
10 min
Umyte patisony pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.
Krok 4
25 min
Połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę jarzynka i dusić do miękkości.
Krok 5
5 min
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na patelni.
Krok 6
5 min
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z warzywami.
Krok 7
5 min
Dodać ketchup. Wsypać podsmażoną kiełbasę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 8
5 min
Doprawić do smaku pieprzem. Dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować.
Krok 1
z
8
Oczyszczony por pokroić w krążki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 2
z
8
Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Dodać do zeszklonej pory, podsmażyć.
Krok 3
z
8
Umyte patisony pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.
Krok 4
z
8
Połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę jarzynka i dusić do miękkości.
Krok 5
z
8
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na patelni.
Krok 6
z
8
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z warzywami.
Krok 7
z
8
Dodać ketchup. Wsypać podsmażoną kiełbasę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 8
z
8
Doprawić do smaku pieprzem. Dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0