Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

10 g
Ketchup łagodny WINIARY
1 łyżeczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 
Por (biała część)
1 
Papryka czerwona
2 płaskich łyżek
Olej
3 
Patison
1 
Cukinia zielona
1 
Cukinia żółta
40 dag
Pomidory
40 dag
Kiełbasa
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
13.7 g
Tłuszcze
26.75 g
Wartość energetyczna
343.85 kcal
Węglowodany
12.85 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
10 min
Oczyszczony por pokroić w krążki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 2
10 min
Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Dodać do zeszklonej pory, podsmażyć.
Krok 3
10 min
Umyte patisony pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.
Krok 4
25 min
Połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę jarzynka i dusić do miękkości.
Krok 5
5 min
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na patelni.
Krok 6
5 min
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z warzywami.
Krok 7
5 min
Dodać ketchup. Wsypać podsmażoną kiełbasę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 8
5 min
Doprawić do smaku pieprzem. Dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować.
Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 1 z 8

Oczyszczony por pokroić w krążki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 2 z 8

Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Dodać do zeszklonej pory, podsmażyć.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 3 z 8

Umyte patisony pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 4 z 8

Połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę jarzynka i dusić do miękkości.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 5 z 8

Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na patelni.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 6 z 8

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z warzywami.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 7 z 8

Dodać ketchup. Wsypać podsmażoną kiełbasę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 8 z 8

Doprawić do smaku pieprzem. Dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować.

Leczo z patisonami, papryką i kolorową cukinią jest bardzo łatwe do przygotowania i wybornie smakuje. Sycące danie zawdzięcza swój unikalny smak Ketchupowi Łagodnemu WINIARY, Przyprawie JARZYNKA WINIARY i ząbkowi czosnku. Zobacz, co dodać do leczo, by smakowało ono najbliższym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika