Leczo z patisonami i kolorową cukinią
1 godz 15 min
Łatwy
10
g
Ketchup łagodny WINIARY
1
łyżeczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1
Por (biała część)
1
Papryka czerwona
2
płaskich łyżek
Olej
3
Patison
1
Cukinia zielona
1
Cukinia żółta
40
dag
Pomidory
40
dag
Kiełbasa
1
ząbek
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól
trochę
Cukier
.
Wartości odżywcze
Białko
13.7 g
Węglowodany
12.85 g
Tłuszcze
26.75 g
Wartość energetyczna
343.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
10 min
Oczyszczony por pokroić w krążki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 2
10 min
Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Dodać do zeszklonej pory, podsmażyć.
Krok 3
10 min
Umyte patisony pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.
Krok 4
25 min
Połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę jarzynka i dusić do miękkości.
Krok 5
5 min
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na patelni.
Krok 6
5 min
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z warzywami.
Krok 7
5 min
Dodać ketchup. Wsypać podsmażoną kiełbasę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 8
5 min
Doprawić do smaku pieprzem. Dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować.
Leczo z patisonami, papryką i kolorową cukinią jest bardzo łatwe do przygotowania i wybornie smakuje. Sycące danie zawdzięcza swój unikalny smak Ketchupowi Łagodnemu WINIARY, Przyprawie JARZYNKA WINIARY i ząbkowi czosnku. Zobacz, co dodać do leczo, by smakowało ono najbliższym.
Komentarze 0