Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
10  g
Ketchup łagodny WINIARY
1  łyżeczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 
Por (biała część)
1 
Papryka czerwona
2  płaskich łyżek
Olej
3 
Patison
1 
Cukinia zielona
1 
Cukinia żółta
40  dag
Pomidory
40  dag
Kiełbasa
1  ząbek
Czosnek
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól
trochę
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.7 g
Węglowodany
12.85 g
Tłuszcze
26.75 g
Wartość energetyczna
343.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Leczo z patisonami, papryką i kolorową cukinią jest bardzo łatwe do przygotowania i wybornie smakuje. Sycące danie zawdzięcza swój unikalny smak Ketchupowi Łagodnemu WINIARY, Przyprawie JARZYNKA WINIARY i ząbkowi czosnku. Zobacz, co dodać do leczo, by smakowało ono najbliższym.

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    10 min
    Oczyszczony por pokroić w krążki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
  • Krok 2

    10 min
    Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Dodać do zeszklonej pory, podsmażyć.
  • Krok 3

    10 min
    Umyte patisony pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.
  • Krok 4

    25 min
    Połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę jarzynka i dusić do miękkości.
  • Krok 5

    5 min
    Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na patelni.
  • Krok 6

    5 min
    Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z warzywami.
  • Krok 7

    5 min
    Dodać ketchup. Wsypać podsmażoną kiełbasę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Krok 8

    5 min
    Doprawić do smaku pieprzem. Dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować.
Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 1 z 8

Oczyszczony por pokroić w krążki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 2 z 8

Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Dodać do zeszklonej pory, podsmażyć.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 3 z 8

Umyte patisony pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 4 z 8

Połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę jarzynka i dusić do miękkości.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 5 z 8

Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na patelni.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 6 z 8

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z warzywami.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 7 z 8

Dodać ketchup. Wsypać podsmażoną kiełbasę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Krok 8 z 8

Doprawić do smaku pieprzem. Dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Obiad
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sos z boczniaków

    Sos z boczniaków

    33 min Łatwy
  • Leczo z cukinią i pieczarkami

    Leczo z cukinią i pieczarkami

    1 godz 2 min Łatwy
  • Leczo z boczniakami i cukinią

    Leczo z boczniakami i cukinią

    55 min Łatwy
  • Leczo z patisonów i papryki

    Leczo z patisonów i papryki

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu