Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

(0)
42min
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  dag
4-6 Białych kiełbasek
1  opakowanie
Schłodzone ciasto francuskie
5  łyżek
Chrzan tarty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.05 g
Węglowodany
34.14 g
Tłuszcze
44.27 g
Wartość energetyczna
591.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli uwielbiacie barszcz biały lub żurek podawany na Wielkanoc tradycyjnie z białą kiełbasą, koniecznie powinniście wypróbować przepis na białe kiełbaski w cieście francuskim. Do ich przygotowania wykorzystajcie gotowe ciasto mrożone (ja tak właśnie zrobiłam), a ten pyszny dodatek do wielkanocnych zup będzie gotowy już w pół godziny. W tym przepisie nie ma żadnej zbędnej filozofii. Wystarczy dobrze rozgrzać piekarnik, a w tym czasie zawinąć białe kiełbaski w ciasto francuskie i pokroić je w mniejsze kawałki. A potem wszystko się zrobi samo, w gorącym piekarniku.

Białe kiełbaski w cieście francuskim pysznie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać z tartym chrzanem albo w towarzystwie zupy chrzanowej. W końcu Wielkanoc to nie tylko barszcz biały i żurek. Przy okazji podrzucam kilka przepisów na wielkanocne zupy, które możecie zaserwować w towarzystwie białych kiełbasek:

zupa chrzanowa

barszcz biały

żurek w chlebie

Z podanej ilości składników przygotujecie białe kiełbaski w cieście francuskim dla 4 osób.

Przygotowanie

42 min
  • Krok 1

    10 min
    Nagrzewamy piekarnik do 220 st. C.
  • Krok 2

    6 min
    Na blacie kuchennym lub stolnicy rozkładamy rulon ciasta francuskiego. Dzielimy je w poprzek na 4 części. Na każdej układamy kiełbaskę i zawijamy ją w ciasto. Każdą kiełbaskę kroimy na kilka części.
  • Krok 3

    20 min
    Pokrojone kiełbaski zawinięte w ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmakowanej olejem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Kiełbaski wyciągamy z piekarnika, przekładamy na talerz.
  • Krok 5

    3 min
    Kiełbaski podajemy z chrzanem do żurku lub barszczu białego.
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 1 z 5

Nagrzewamy piekarnik do 220 st. C.

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 2 z 5

Na blacie kuchennym lub stolnicy rozkładamy rulon ciasta francuskiego. Dzielimy je w poprzek na 4 części. Na każdej układamy kiełbaskę i zawijamy ją w ciasto. Każdą kiełbaskę kroimy na kilka części.

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 3 z 5

Pokrojone kiełbaski zawinięte w ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmakowanej olejem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 4 z 5

Kiełbaski wyciągamy z piekarnika, przekładamy na talerz.

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 5 z 5

Kiełbaski podajemy z chrzanem do żurku lub barszczu białego.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Wielkanoc
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowana biała kiełbasa z cebulą

    27 min Łatwy
  • Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną

    37 min Łatwy
  • Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

    36 min
  • Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    1 godz 21 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu