Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

(0)
42min
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  dag
4-6 Białych kiełbasek
1  opakowanie
Schłodzone ciasto francuskie
5  łyżek
Chrzan tarty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.05 g
Węglowodany
34.14 g
Tłuszcze
44.27 g
Wartość energetyczna
591.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeśli uwielbiacie barszcz biały lub żurek podawany na Wielkanoc tradycyjnie z białą kiełbasą, koniecznie powinniście wypróbować przepis na białe kiełbaski w cieście francuskim. Do ich przygotowania wykorzystajcie gotowe ciasto mrożone (ja tak właśnie zrobiłam), a ten pyszny dodatek do wielkanocnych zup będzie gotowy już w pół godziny. W tym przepisie nie ma żadnej zbędnej filozofii. Wystarczy dobrze rozgrzać piekarnik, a w tym czasie zawinąć białe kiełbaski w ciasto francuskie i pokroić je w mniejsze kawałki. A potem wszystko się zrobi samo, w gorącym piekarniku.

Białe kiełbaski w cieście francuskim pysznie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać z tartym chrzanem albo w towarzystwie zupy chrzanowej. W końcu Wielkanoc to nie tylko barszcz biały i żurek. Przy okazji podrzucam kilka przepisów na wielkanocne zupy, które możecie zaserwować w towarzystwie białych kiełbasek:

zupa chrzanowa

barszcz biały

żurek w chlebie

Z podanej ilości składników przygotujecie białe kiełbaski w cieście francuskim dla 4 osób.

Przygotowanie

42 min
  • Krok 1

    10 min
    Nagrzewamy piekarnik do 220 st. C.
  • Krok 2

    6 min
    Na blacie kuchennym lub stolnicy rozkładamy rulon ciasta francuskiego. Dzielimy je w poprzek na 4 części. Na każdej układamy kiełbaskę i zawijamy ją w ciasto. Każdą kiełbaskę kroimy na kilka części.
  • Krok 3

    20 min
    Pokrojone kiełbaski zawinięte w ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmakowanej olejem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Kiełbaski wyciągamy z piekarnika, przekładamy na talerz.
  • Krok 5

    3 min
    Kiełbaski podajemy z chrzanem do żurku lub barszczu białego.
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 1 z 5

Nagrzewamy piekarnik do 220 st. C.

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 2 z 5

Na blacie kuchennym lub stolnicy rozkładamy rulon ciasta francuskiego. Dzielimy je w poprzek na 4 części. Na każdej układamy kiełbaskę i zawijamy ją w ciasto. Każdą kiełbaskę kroimy na kilka części.

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 3 z 5

Pokrojone kiełbaski zawinięte w ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmakowanej olejem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 4 z 5

Kiełbaski wyciągamy z piekarnika, przekładamy na talerz.

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

Krok 5 z 5

Kiełbaski podajemy z chrzanem do żurku lub barszczu białego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Wielkanoc
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowana biała kiełbasa z cebulą

    Grillowana biała kiełbasa z cebulą

    27 min Łatwy
  • Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną

    Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną

    37 min Łatwy
  • Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

    Kiełbaski zapiekane w cieście francuskim z sosem remulada

    36 min
  • Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    1 godz 21 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu