Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę poszatkuj, zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut.
Odcedź i zalej taką ilością gorącej wody, aby połowa kapusty znalazła się nad jej powierzchnią.
Dodaj sól, cukier i starte jabłko. Gotuj do odpowiedniej miękkości. 5 minut przed końcem gotowania dodaj ocet (lub sok z cytryny).
Smalec rozpuść w rondelku, dodaj pokrojoną bardzo drobno cebulę i zeszklij.
Wsyp mąkę, zrób zasmażkę, a następnie wlej do kapusty. Dokładnie wymieszaj i dopraw pieprzem.
Gotuj jeszcze przez 2-3 minuty na wolnym ogniu.
Podawaj do kaczki pieczonej lub rolad z kluskami śląskimi.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0