Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

(0)
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
7 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  słoik
14  plastrów
Pieczywo razowe
10  dag
Pomidorki koktajlowe
2  ząbków
1  kg
Łopatka wieprzowa
2 
Cebula
2  łyżeczek
Słodka papryka
1  łyżeczka
Czosnek granulowany
1  łyżeczka
Kolendra mielona
0.5  łyżka
Papryka słodka
trochę
Sól
trochę
Oliwa
4  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.15 g
Węglowodany
126.82 g
Tłuszcze
59.01 g
Wartość energetyczna
1160 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

Krok 1
0 min
Łopatkę umyj i osusz. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
0 min
Wszystkie pozostałe przyprawy wymieszaj ze sobą, a następnie powstałą mieszanką natrzyj dokładnie mięso. Całość skrop oliwą i odstaw. Mięso powinno się marynować min. 1h, a najlepiej przez całą noc.
Krok 3
0 min
Po tym czasie łopatę obsmaż z każdej strony na patelni. Kiedy będzie już rumiana przełóż ją do dużego garnka.
Krok 4
0 min
Cebulę przekrój na 4 części i dodaj do mięsa. Całość zalej bulionem. Łopatkę duś na średniej mocy ok. 2-3 h aż będzie miękka.
Krok 5
0 min
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i ułóż skórą do dołu na blaszce do pieczenia.
Krok 6
0 min
Czosnek drobno posiekaj i posyp nim pomidorki. Całość skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
0 min
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20-30 minut lub pod grill na ok. 10 minut. Pomidorki powinny stracić jędrność i część wody.
Krok 8
0 min
Pieczywo pokrój na kromki. Każdą posmaruj Remuladą Winiary.
Krok 9
0 min
Na spodzie kanapki ułóż poszarpaną łopatkę z wieprzowiny.
Krok 10
0 min
Dodaj kilka upieczonych pomidorków i odrobinę ulubionej sałaty.
Krok 11
0 min
Całość przykryj drugą posmarowaną kromką pieczywa.
Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 1 z 11

Łopatkę umyj i osusz. Dopraw solą i pieprzem.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 2 z 11

Wszystkie pozostałe przyprawy wymieszaj ze sobą, a następnie powstałą mieszanką natrzyj dokładnie mięso. Całość skrop oliwą i odstaw. Mięso powinno się marynować min. 1h, a najlepiej przez całą noc.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 3 z 11

Po tym czasie łopatę obsmaż z każdej strony na patelni. Kiedy będzie już rumiana przełóż ją do dużego garnka.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 4 z 11

Cebulę przekrój na 4 części i dodaj do mięsa. Całość zalej bulionem. Łopatkę duś na średniej mocy ok. 2-3 h aż będzie miękka.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 5 z 11

Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i ułóż skórą do dołu na blaszce do pieczenia.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 6 z 11

Czosnek drobno posiekaj i posyp nim pomidorki. Całość skrop oliwą z oliwek i dopraw solą i pieprzem.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 7 z 11

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na ok. 20-30 minut lub pod grill na ok. 10 minut. Pomidorki powinny stracić jędrność i część wody.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 8 z 11

Pieczywo pokrój na kromki. Każdą posmaruj Remuladą Winiary.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 9 z 11

Na spodzie kanapki ułóż poszarpaną łopatkę z wieprzowiny.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 10 z 11

Dodaj kilka upieczonych pomidorków i odrobinę ulubionej sałaty.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami

Krok 11 z 11

Całość przykryj drugą posmarowaną kromką pieczywa.

Kanapka z szarpaną wieprzowiną i pieczonymi pomidorami, to słynne danie amerykańskie zwane "pulled pork sandwiches". Sprawdź także przepis na rilletes z kaczki (na kanapki) i gotuj razem z WINIARY!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

20 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
20 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
22.1g / 8%
Węglowodany
126.8g / 45%
Tłuszcze
59g / 47%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha