Kalafior inaczej
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.28 g
Węglowodany
2.85 g
Tłuszcze
22.6 g
Wartość energetyczna
210.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
15 min
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Krok 2
5 min
Po ugotowaniu odcedzić, ostudzić, wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym ogórkiem.
Krok 3
5 min
Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, wymieszać z posiekanym estragonem i polać kalafior.
Kalafior jako przystawka i to fantastycznie wyglądająca? Proszę bardzo! Dodatek estragonu, ogórków konserwowych i przypraw sprawi, że nasz niepozorny kalafior zyska wiele w oczach gości. A do tego jak smakuje! Pycha!
Komentarze 0