Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kalafior jako przystawka i to fantastycznie wyglądająca? Proszę bardzo! Dodatek estragonu, ogórków konserwowych i przypraw sprawi, że nasz niepozorny kalafior zyska wiele w oczach gości. A do tego jak smakuje! Pycha!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
15 min
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Krok 2
5 min
Po ugotowaniu odcedzić, ostudzić, wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym ogórkiem.
Krok 3
5 min
Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, wymieszać z posiekanym estragonem i polać kalafior.
Krok 1
z
3
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Krok 2
z
3
Po ugotowaniu odcedzić, ostudzić, wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym ogórkiem.
Krok 3
z
3
Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, przyprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku, wymieszać z posiekanym estragonem i polać kalafior.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0