Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Stek z kalafiora tikka masala
Dodaj do CookBook

Stek z kalafiora tikka masala

(0)
36 min
Średni
Autorem przepisu jest Сандра
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Kalafior
1  saszetka
WINIARY Pomysł na… Kurczak po Indyjsku Tikka Masala
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1  szklanka
Pestki granatu
1  łyżka
Sok z limonki lub cytryny
1  łyżeczka
Skórka z cytryny
1 
Garść świeżej kolendry i mięty
1  szczypta
Cukier
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.8 g
Wartość energetyczna
193.8 kcal
Tłuszcze
14.9 g
Białko
2.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    3 min
    Kalafiora oczyść z liści i odetnij dolną część, aby można było pokroić go na plastry o grubości około 2-3 cm, tworząc "steki". W misce wymieszaj pastę "POMYSŁ NA Tikka Masala" z 2 łyżkami oliwy. Dokładnie natrzyj nią plastry kalafiora z obu stron.
  • Krok 2

    30 min
    Kalafior można upiec na grillu lub w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Ułóż plastry kalafiora na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 25-30 minut, aż kalafior będzie miękki i lekko zrumieniony na brzegach.
  • Krok 3 - Salsa

    2 min
    W misce wymieszaj pestki z granatu, oliwę, sok z limonki lub cytryny, startą skórkę z cytryny, posiekaną kolendrę i miętę. Dodaj szczyptę cukru, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    1 min
    Steki z kalafiora podawaj z salsą z granatu.
Stek z kalafiora tikka masala

Krok 1 z 4

Kalafiora oczyść z liści i odetnij dolną część, aby można było pokroić go na plastry o grubości około 2-3 cm, tworząc "steki". W misce wymieszaj pastę "POMYSŁ NA Tikka Masala" z 2 łyżkami oliwy. Dokładnie natrzyj nią plastry kalafiora z obu stron.

Stek z kalafiora tikka masala

Krok 2 z 4

Kalafior można upiec na grillu lub w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Ułóż plastry kalafiora na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 25-30 minut, aż kalafior będzie miękki i lekko zrumieniony na brzegach.

Stek z kalafiora tikka masala

Krok 3 - Salsa z 4

W misce wymieszaj pestki z granatu, oliwę, sok z limonki lub cytryny, startą skórkę z cytryny, posiekaną kolendrę i miętę. Dodaj szczyptę cukru, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.

Stek z kalafiora tikka masala

Krok 4 z 4

Steki z kalafiora podawaj z salsą z granatu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia indyjska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Stek z tuńczyka

    Stek z tuńczyka

    30 min Łatwy
  • Stek wołowy z sosem śliwkowym

    Stek wołowy z sosem śliwkowym

    22 min Średni
  • Leśny stek

    Leśny stek

    55 min Łatwy
  • Siekane steki z wołowiny z grzybkami i purée ziemniaczanym

    Siekane steki z wołowiny z grzybkami i purée ziemniaczanym

    1 godz 30 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu