Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz węgierski

0
795 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Karkówka
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka biała
1 
Papryka żółta
1 
Chili
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
4 kulek
Ziele angielskie
4 
Liść laurowy
1 łyżeczka
Kolendra
1 łyżeczka
Curry
2 łyżek
Ocet
5 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
3 płaskich łyżek
Woda
1 trochę
Sól
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.91 g
Tłuszcze
19.65 g
Węglowodany
9.8 g
Wartość energetyczna
316.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

795 min
Krok 1
760 min
Karkówkę kroimy w kostkę i nacieramy solą. Zalewamy octem wymieszanym z olejem, wodą oraz curry i odstawiamy do lodówki.
Krok 2
10 min
Następnego dnia na rozgrzaną oliwę wrzucamy mięso, bez marynaty. Przesmażamy na złoto.
Krok 3
10 min
W międzyczasie paprykę kroimy w kostkę, papryczkę chili oraz czosnek bardzo drobno siekamy. Do zarumienionego mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, a po 4 minutach chili i czosnek. Całość mieszamy i smażymy do momentu poczucia aromatu smażonego czosnku.
Krok 4
15 min
Wtedy dodajemy pokrojone papryki i zalewamy wodą przefiltrowaną. Wsypujemy jeszcze przyprawy ziołowe (kolendrę rozgniatamy w palcach). Zagotowujemy i garujemy 10 minut na największym stopniu. Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki, zagęszczamy mąką kukurydzianą. Na koniec przyprawiamy jeszcze ziołami prowansalskimi i gotowe. Wybornie smakuje z ogórkiem kiszonym i kaszą jęczmienną. Smacznego.
Gulasz węgierski

Krok 1 z 4

Karkówkę kroimy w kostkę i nacieramy solą. Zalewamy octem wymieszanym z olejem, wodą oraz curry i odstawiamy do lodówki.

Gulasz węgierski

Krok 2 z 4

Następnego dnia na rozgrzaną oliwę wrzucamy mięso, bez marynaty. Przesmażamy na złoto.

Gulasz węgierski

Krok 3 z 4

W międzyczasie paprykę kroimy w kostkę, papryczkę chili oraz czosnek bardzo drobno siekamy. Do zarumienionego mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w grubą kostkę, a po 4 minutach chili i czosnek. Całość mieszamy i smażymy do momentu poczucia aromatu smażonego czosnku.

Gulasz węgierski

Krok 4 z 4

Wtedy dodajemy pokrojone papryki i zalewamy wodą przefiltrowaną. Wsypujemy jeszcze przyprawy ziołowe (kolendrę rozgniatamy w palcach). Zagotowujemy i garujemy 10 minut na największym stopniu. Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki, zagęszczamy mąką kukurydzianą. Na koniec przyprawiamy jeszcze ziołami prowansalskimi i gotowe. Wybornie smakuje z ogórkiem kiszonym i kaszą jęczmienną. Smacznego.

Gulasz węgierski to klasyczny, pyszny obiad, który posmakuje i zapełni brzuchy całej rodziny. Przygotowanie trwa trochę czasu, ale efekt końcowy zachwyca i rekompensuje każdą minutę spędzoną w kuchni. Fantastyczny aromat, który uniesie się w powietrzu, przyciągnie wiele ciekawskich osób. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika