Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Gulasz grzybowy

Gulasz grzybowy

(0)
26min
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Pieczarki
1  paczka
WINIARY POMYSŁ NA… gulasz z cebulą i papryką
1 
Marchewka pokrojona w plasterki
1 
Cebula (posiekana)
1  łyżka
Sos sojowy (opcjonalnie)
1 
Cukinia pokrojona w kostkę 2 x 2 cm
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.96 g
Węglowodany
8.96 g
Tłuszcze
4.52 g
Wartość energetyczna
94.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W tym gulaszu grzybowym główną rolę grają pieczarki, ale możesz wymienić je na dowolne grzyby. Eksperymentuj! Pyszne będą również brązowe pieczarki, podgrzybki czy borowiki. Smak gulaszu i grzybów podbije dodatek sosu sojowego - jeśli nie musisz, nie rezygnuj z tego dodatku. Smażąc grzyby do gulaszu grzybowego, nie mieszaj ich i nie potrząsaj patelnią. W ten sposób zachowasz smak grzybów. Mieszanie i potrząsanie wytrąci z nich wodę (a więc i smak). Danie możesz urozmaicić, dodając pod koniec gotowania zioła: gałązkę świeżego rozmarynu lub kilka gałązek tymianku. Podawaj z ziemniakami. Smacznego!

Przygotowanie

26 min
  • Krok 1

    15 min
    Pieczarki pokrój na ćwiartki. Rozgrzej patelnię z oliwą i zrumień grzyby. Dodaj marchewkę, cebulę i smaż jeszcze 5 minut na średnim ogniu. Dodaj cukinię i sos sojowy.
  • Krok 2

    10 min
    Winiary pomysł na Gulasz z cebulą i papryką wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Dobrze wymieszaj. Zagotuj i duś przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
  • Krok 3

    1 min
    Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Gulasz grzybowy

Krok 1 z 3

Składniki: Olej do smażenia, Sos sojowy (opcjonalnie), Cukinia pokrojona w kostkę 2 x 2 cm, Cebula (posiekana), Marchewka pokrojona w plasterki, Pieczarki

Pieczarki pokrój na ćwiartki. Rozgrzej patelnię z oliwą i zrumień grzyby. Dodaj marchewkę, cebulę i smaż jeszcze 5 minut na średnim ogniu. Dodaj cukinię i sos sojowy.

Gulasz grzybowy

Krok 2 z 3

Winiary pomysł na Gulasz z cebulą i papryką wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Dobrze wymieszaj. Zagotuj i duś przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Gulasz grzybowy

Krok 3 z 3

Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad

Polecane przepisy

  • Zupa ogonowa

    Zupa ogonowa

    45 min Łatwy
  • Zupa krem paprykowa

    Zupa krem paprykowa

    1 godz 9 min Średni
  • Chłodnik pomidorowy

    Chłodnik pomidorowy

    1 godz 27 min Średni
  • Fasolowa z boczkiem

    Fasolowa z boczkiem

    39 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu