Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz grzybowy

0
26min
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Pieczarki
1 
Marchewka pokrojona w plasterki
1 
Cebula (posiekana)
1  łyżka
Sos sojowy (opcjonalnie)
1 
Cukinia pokrojona w kostkę 2 x 2 cm
trochę
Olej do smażenia

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.96 g
Węglowodany
8.96 g
Tłuszcze
4.52 g
Wartość energetyczna
94.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

26 min
Krok 1
15 min
Pieczarki pokrój na ćwiartki. Rozgrzej patelnię z oliwą i zrumień grzyby. Dodaj marchewkę, cebulę i smaż jeszcze 5 minut na średnim ogniu. Dodaj cukinię i sos sojowy.
Krok 2
10 min
Winiary pomysł na Gulasz z cebulą i papryką wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Dobrze wymieszaj. Zagotuj i duś przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
1 min
Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Gulasz grzybowy

Krok 1 z 3

Składniki: Olej do smażenia, Sos sojowy (opcjonalnie), Cukinia pokrojona w kostkę 2 x 2 cm, Cebula (posiekana), Marchewka pokrojona w plasterki, Pieczarki

Pieczarki pokrój na ćwiartki. Rozgrzej patelnię z oliwą i zrumień grzyby. Dodaj marchewkę, cebulę i smaż jeszcze 5 minut na średnim ogniu. Dodaj cukinię i sos sojowy.

Gulasz grzybowy

Krok 2 z 3

Winiary pomysł na Gulasz z cebulą i papryką wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Dobrze wymieszaj. Zagotuj i duś przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Gulasz grzybowy

Krok 3 z 3

Przypraw do smaku solą i pieprzem.

W tym gulaszu grzybowym główną rolę grają pieczarki, ale możesz wymienić je na dowolne grzyby. Eksperymentuj! Pyszne będą również brązowe pieczarki, podgrzybki czy borowiki. Smak gulaszu i grzybów podbije dodatek sosu sojowego - jeśli nie musisz, nie rezygnuj z tego dodatku. Smażąc grzyby do gulaszu grzybowego, nie mieszaj ich i nie potrząsaj patelnią. W ten sposób zachowasz smak grzybów. Mieszanie i potrząsanie wytrąci z nich wodę (a więc i smak). Danie możesz urozmaicić, dodając pod koniec gotowania zioła: gałązkę świeżego rozmarynu lub kilka gałązek tymianku. Podawaj z ziemniakami. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika