Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W tym gulaszu grzybowym główną rolę grają pieczarki, ale możesz wymienić je na dowolne grzyby. Eksperymentuj! Pyszne będą również brązowe pieczarki, podgrzybki czy borowiki. Smak gulaszu i grzybów podbije dodatek sosu sojowego - jeśli nie musisz, nie rezygnuj z tego dodatku. Smażąc grzyby do gulaszu grzybowego, nie mieszaj ich i nie potrząsaj patelnią. W ten sposób zachowasz smak grzybów. Mieszanie i potrząsanie wytrąci z nich wodę (a więc i smak). Danie możesz urozmaicić, dodając pod koniec gotowania zioła: gałązkę świeżego rozmarynu lub kilka gałązek tymianku. Podawaj z ziemniakami. Smacznego!
Przygotowanie
26 min
Krok 1
15 min
Pieczarki pokrój na ćwiartki. Rozgrzej patelnię z oliwą i zrumień grzyby. Dodaj marchewkę, cebulę i smaż jeszcze 5 minut na średnim ogniu. Dodaj cukinię i sos sojowy.
Krok 2
10 min
Winiary pomysł na Gulasz z cebulą i papryką wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Dobrze wymieszaj. Zagotuj i duś przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
1 min
Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 1
z
3
Składniki:
Olej do smażenia, Sos sojowy (opcjonalnie), Cukinia pokrojona w kostkę 2 x 2 cm, Cebula (posiekana), Marchewka pokrojona w plasterki, Pieczarki
Pieczarki pokrój na ćwiartki. Rozgrzej patelnię z oliwą i zrumień grzyby. Dodaj marchewkę, cebulę i smaż jeszcze 5 minut na średnim ogniu. Dodaj cukinię i sos sojowy.
Krok 2
z
3
Winiary pomysł na Gulasz z cebulą i papryką wymieszaj z 500 ml zimnej wody i wlej na patelnię. Dobrze wymieszaj. Zagotuj i duś przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
z
3
Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0