Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gotowany filet z kurczaka

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Filet z kurczaka
2 
Marchewka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Bazylia świeża
1 ząbek
Czosnek
1 Płaska łyżka
Koperek
1 łyżka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
43.57 g
Węglowodany
7.56 g
Wartość energetyczna
283.61 kcal
Tłuszcze
7.59 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
1 litr wody zagotować i wrzucić kostkę warzywną. Filety z kurczaka pokroić na kawałki oprószyć solą, pieprzem i bazylią.
Krok 2
15 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Dodać do gotującego się wywaru. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 3
35 min
Mięso włożyć do wywaru. Gotować do miękkości. Dodać natkę koperku i pietruszki.
Gotowany filet z kurczaka

Krok 1 z 3

1 litr wody zagotować i wrzucić kostkę warzywną. Filety z kurczaka pokroić na kawałki oprószyć solą, pieprzem i bazylią.

Gotowany filet z kurczaka

Krok 2 z 3

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Dodać do gotującego się wywaru. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Gotowany filet z kurczaka

Krok 3 z 3

Mięso włożyć do wywaru. Gotować do miękkości. Dodać natkę koperku i pietruszki.

Drób jest rodzajem mięsa, które świetnie smakuje jako gotowane, smażone i pieczone. Każda propozycja ma grono swoich zwolenników. Gotowany filet z kurczaka to propozycja dla tych, którzy cenią sobie delikatny smak drobiu i chętnie rezygnują z dużej ilości tłuszczu. Dodatek Kostki do Smaku warzywnej WINIARY oraz warzyw dopełni smak filetu z kurczaka delikatnymi aromatami. Gotowany filet z kurczaka wspaniale smakuje razem z kaszą lub ryżem, serwowany z bukietem kolorowych surówek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika