Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak gotowany na parze

1
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
4 
Pierś z kurczaka
1 pęczek
Pietruszka
100 g
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
43.88 g
Węglowodany
0.71 g
Tłuszcze
26.58 g
Wartość energetyczna
423.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Krok 2
5 min
Natkę pietruszki umyj, posiekaj i połącz z masłem. Podziel na 4 części.
Krok 3
3 min
Do każdej kieszeni włóż porcję masła pietruszkowego. Możesz spiąć patyczkiem.
Krok 4
2 min
Mięso umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Krok 5
15 min
Zagotuj wodę w naczyniu do gotowania na parze. Mięso ułóż na kratce do gotowania na parze i umieść w naczyniu. Gotuj po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 6
2 min
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
Krok 7
3 min
Pierś przekrój ukośnie na połowę. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko z marchewką i groszkiem.
Kurczak gotowany na parze

Krok 1 z 7

Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.

Kurczak gotowany na parze

Krok 2 z 7

Natkę pietruszki umyj, posiekaj i połącz z masłem. Podziel na 4 części.

Kurczak gotowany na parze

Krok 3 z 7

Do każdej kieszeni włóż porcję masła pietruszkowego. Możesz spiąć patyczkiem.

Kurczak gotowany na parze

Krok 4 z 7

Mięso umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.

Kurczak gotowany na parze

Krok 5 z 7

Zagotuj wodę w naczyniu do gotowania na parze. Mięso ułóż na kratce do gotowania na parze i umieść w naczyniu. Gotuj po 5 minut z każdej strony w pergaminie.

Kurczak gotowany na parze

Krok 6 z 7

Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.

Kurczak gotowany na parze

Krok 7 z 7

Pierś przekrój ukośnie na połowę. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko z marchewką i groszkiem.


Kurczak gotowany na parze to propozycja przygotowania kurczaka na obiad dla tych, którzy chcą zjeść lekką, mało kaloryczną, a przy tym sytą potrawę.


Kurczak z warzywami na parze nie traci swoich składników odżywczych - otrzymujemy danie w pełni wartościowe, które nie zawiera szkodliwych tłuszczów. Natka pietruszki, zmieszana z masłem, dostarcza witaminy C i witaminy A oraz korzystnie wpływa na proces trawienia. Pierś z kurczaka na parze jest również idealna dla osób z dolegliwościami żołądkowymi, które unikają smażonych dań.


WINIARY POMYSŁ NA...Papirus Soczysta pierś z kurczaka z czosnkiem sprawi, że Kurczak gotowany na parze będzie miał rewelacyjny smak i czosnkowy aromat.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika