Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety mielone z jajkiem gotowanym

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Szynka mielona
6 
Jajko
300 g
Bułka tarta
1 
Jajko
1 trochę
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
41.43 g
Węglowodany
57.12 g
Tłuszcze
39.17 g
Wartość energetyczna
760.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Do miski wykładamy mięso mielone, dodajemy przyprawę oraz jajko surowe. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2
5 min
Ugotowane jajka kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość jeszcze raz mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 3
5 min
Formujemy kotleciki, a następnie panierujemy je w bułce tartej.
Krok 4
10 min
Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie układamy kotleciki. Smażymy po obu stronach.
Krok 5
2 min
Po usmażeniu wykładamy na recznik papierowy, aby obciekły z nadmiaru tłuszczu.
Kotlety mielone z jajkiem gotowanym

Krok 1 z 5

Do miski wykładamy mięso mielone, dodajemy przyprawę oraz jajko surowe. Całość dokładnie mieszamy.

Kotlety mielone z jajkiem gotowanym

Krok 2 z 5

Ugotowane jajka kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość jeszcze raz mieszamy i doprawiamy do smaku.

Kotlety mielone z jajkiem gotowanym

Krok 3 z 5

Formujemy kotleciki, a następnie panierujemy je w bułce tartej.

Kotlety mielone z jajkiem gotowanym

Krok 4 z 5

Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie układamy kotleciki. Smażymy po obu stronach.

Kotlety mielone z jajkiem gotowanym

Krok 5 z 5

Po usmażeniu wykładamy na recznik papierowy, aby obciekły z nadmiaru tłuszczu.

Kotlety mielone z jajkiem gotowanym odbiegają nieco od klasycznego przepisu na kotlety. Ugotowane i pokrojone w kostkę jajka nadają świeżości potrawie. Delikatny smak jajek połączonych z mięsem to propozycja, której trudno się oprzeć. Zwłaszcza, że danie serwowane jest w chrupiącej panierce z bułki tartej.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika