Gotowana łopatka
2 godz 16 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
19.81 g
Węglowodany
0.92 g
Tłuszcze
7.36 g
Wartość energetyczna
153.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
136 min
Krok 1
5 min
Łopatkę natrzeć ziołami (pieprz, sól, tymianek, papryka słodka, curry, bazylja).
Krok 2
60 min
Odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 3
10 min
Po tym czasie wyjąć mięso, posmarować musztardą. Uformować na kształt rolady i osznurować sznurkiem do mięsa. Zawinąć w gazę.
Krok 4
1 min
Włożyć do wody z listkiem laurowym i zielem angielskim oraz jałowcem.
Krok 5
60 min
Gotować około godzinę. Po ugotowaniu zdjąć gazę.
Gotowana łopatka to prosty sposób na szybki obiad dla całej rodziny. Jej wyrazisty smak i zapach sprawiają, że fantastycznie zachęca każdego domownika do spróbowania. Gwarantujemy - nie jest tak łatwo się jej oprzeć!
Komentarze 1