Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szynka gotowana na parze

0
165 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 łyżeczka
Przyprawa Jarzynka WINIARY
50 dag
Szynka wieprzowa
0.5 łyżeczka
Czosnek granulowany
0.5 łyżeczka
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
43.9 g
Węglowodany
1.19 g
Tłuszcze
47.28 g
Wartość energetyczna
618.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

165 min
Krok 1
10 min
Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Tak, aby nie były grube. Następnie skrapiamy oliwą ze wszystkich stron.
Krok 2
120 min
Potem oprószamy czosnkiem granulowanym, jarzynką oraz delikatnie papryką w proszku. Przygotowane mięso odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.
Krok 3
5 min
Po tym czasie układamy w dolnej części parowaru.
Krok 4
30 min
Do zbiorniczka wlewamy wodę i gotujemy 30 minut. Po tym czasie mięso jest dobre do jedzenia.
Szynka gotowana na parze

Krok 1 z 4

Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Tak, aby nie były grube. Następnie skrapiamy oliwą ze wszystkich stron.

Szynka gotowana na parze

Krok 2 z 4

Potem oprószamy czosnkiem granulowanym, jarzynką oraz delikatnie papryką w proszku. Przygotowane mięso odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.

Szynka gotowana na parze

Krok 3 z 4

Po tym czasie układamy w dolnej części parowaru.

Szynka gotowana na parze

Krok 4 z 4

Do zbiorniczka wlewamy wodę i gotujemy 30 minut. Po tym czasie mięso jest dobre do jedzenia.

Szukasz ciekawego sposobu na podanie mięsa? Szynka na parze na pewno przypadnie Ci do gustu. Mięso dopraw Przyprawą JARZYNKA WINIARY, papryką i czosnkiem granulowanym. Następnie odstaw szynkę na dwie godziny przed gotowaniem, dzięki czemu stanie się ono jeszcze bardziej aromatyczne, kruche i pozostanie przy tym lekko soczyste.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika