Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

800 g
Wołowina
3 
Marchewka
1 
Seler mały
2 
Pietruszka
1 
Cebula
0.25 
Kapusta włoska
8 
Ziemniaki
80 g
Mrożony groszek
0.5 pęczek
Natka pietruszki
160 g
Chrzan tarty w occie
1 łyżka
Śmietana 18%
1 
Liść laurowy
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
387.88 kcal
Węglowodany
30.56 g
Białko
52.87 g
Tłuszcze
7.42 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
25 min
Wołowinę gotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu wołowego, liściem laurowym i ziarnami pieprzu.
Krok 2
10 min
W połowie gotowania dodaj obraną marchew, seler, pietruszkę oraz upieczoną na ogniu cebulę i obrane ziemniaki (zwróć uwagę, aby warzywa i ziemniaki się nie rozgotowały i ewentualnie wyjmij je wcześniej).
Krok 3
2 min
Dodaj kapustę włoską oraz rozmrożony groszek.
Krok 4
10 min
Gdy warzywa będą miękkie odcedź je z Rosołu, wystudź i pokrój: marchew i seler w plasterki, seler i kapustę w kostkę. Cebulę wyrzuć.
Krok 5
5 min
Wołowinę po ugotowaniu delikatnie wyjmij i pokrój w plastry.
Krok 6
3 min
Centralnie na głębokim talerzu ułóż wszystkie warzywa w formie stożka, na niego nałóż plaster wołowiny, a wokół ziemniaki przekrojone wzdłuż na pół.
Krok 7
3 min
Całe danie zalej niewielką ilością esencjonalnego, przecedzonego przez gęste sitko gorącego Rosołu i posyp natką pietruszki.
Krok 8
2 min
Odciśnięty z nadmiaru octu chrzan połącz ze śmietanką i podaj w oddzielnym naczyniu.
Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 1 z 8

Wołowinę gotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu wołowego, liściem laurowym i ziarnami pieprzu.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 2 z 8

W połowie gotowania dodaj obraną marchew, seler, pietruszkę oraz upieczoną na ogniu cebulę i obrane ziemniaki (zwróć uwagę, aby warzywa i ziemniaki się nie rozgotowały i ewentualnie wyjmij je wcześniej).

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 3 z 8

Dodaj kapustę włoską oraz rozmrożony groszek.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 4 z 8

Gdy warzywa będą miękkie odcedź je z Rosołu, wystudź i pokrój: marchew i seler w plasterki, seler i kapustę w kostkę. Cebulę wyrzuć.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 5 z 8

Wołowinę po ugotowaniu delikatnie wyjmij i pokrój w plastry.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 6 z 8

Centralnie na głębokim talerzu ułóż wszystkie warzywa w formie stożka, na niego nałóż plaster wołowiny, a wokół ziemniaki przekrojone wzdłuż na pół.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 7 z 8

Całe danie zalej niewielką ilością esencjonalnego, przecedzonego przez gęste sitko gorącego Rosołu i posyp natką pietruszki.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 8 z 8

Odciśnięty z nadmiaru octu chrzan połącz ze śmietanką i podaj w oddzielnym naczyniu.

Wołowina gotowana z warzywami doskonale smakuje podana z tartym chrzanem ze śmietaną. Mięso gotujemy w rosole wołowym. Sprawdź przepis na WINIARY!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika