Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem
Dodaj do CookBook

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  g
Wołowina
1  kostka
Rosół wołowy WINIARY
3 
Marchewka
1 
Seler mały
2 
Pietruszka
1 
Cebula
0.25 
Kapusta włoska
8 
Ziemniaki
80  g
Mrożony groszek
0.5  pęczek
Natka pietruszki
160  g
Chrzan tarty w occie
1  łyżka
Śmietana 18%
1 
Liść laurowy
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
30.6 g
Wartość energetyczna
387.9 kcal
Tłuszcze
7.4 g
Białko
52.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wołowina gotowana z warzywami doskonale smakuje podana z tartym chrzanem ze śmietaną. Mięso gotujemy w rosole wołowym. Sprawdź przepis na WINIARY!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    25 min
    Wołowinę gotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu wołowego, liściem laurowym i ziarnami pieprzu.
  • Krok 2

    10 min
    W połowie gotowania dodaj obraną marchew, seler, pietruszkę oraz upieczoną na ogniu cebulę i obrane ziemniaki (zwróć uwagę, aby warzywa i ziemniaki się nie rozgotowały i ewentualnie wyjmij je wcześniej).
  • Krok 3

    2 min
    Dodaj kapustę włoską oraz rozmrożony groszek.
  • Krok 4

    10 min
    Gdy warzywa będą miękkie odcedź je z Rosołu, wystudź i pokrój: marchew i seler w plasterki, seler i kapustę w kostkę. Cebulę wyrzuć.
  • Krok 5

    5 min
    Wołowinę po ugotowaniu delikatnie wyjmij i pokrój w plastry.
  • Krok 6

    3 min
    Centralnie na głębokim talerzu ułóż wszystkie warzywa w formie stożka, na niego nałóż plaster wołowiny, a wokół ziemniaki przekrojone wzdłuż na pół.
  • Krok 7

    3 min
    Całe danie zalej niewielką ilością esencjonalnego, przecedzonego przez gęste sitko gorącego Rosołu i posyp natką pietruszki.
  • Krok 8

    2 min
    Odciśnięty z nadmiaru octu chrzan połącz ze śmietanką i podaj w oddzielnym naczyniu.
Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 1 z 8

Wołowinę gotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu wołowego, liściem laurowym i ziarnami pieprzu.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 2 z 8

W połowie gotowania dodaj obraną marchew, seler, pietruszkę oraz upieczoną na ogniu cebulę i obrane ziemniaki (zwróć uwagę, aby warzywa i ziemniaki się nie rozgotowały i ewentualnie wyjmij je wcześniej).

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 3 z 8

Dodaj kapustę włoską oraz rozmrożony groszek.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 4 z 8

Gdy warzywa będą miękkie odcedź je z Rosołu, wystudź i pokrój: marchew i seler w plasterki, seler i kapustę w kostkę. Cebulę wyrzuć.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 5 z 8

Wołowinę po ugotowaniu delikatnie wyjmij i pokrój w plastry.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 6 z 8

Centralnie na głębokim talerzu ułóż wszystkie warzywa w formie stożka, na niego nałóż plaster wołowiny, a wokół ziemniaki przekrojone wzdłuż na pół.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 7 z 8

Całe danie zalej niewielką ilością esencjonalnego, przecedzonego przez gęste sitko gorącego Rosołu i posyp natką pietruszki.

Wołowina gotowana z warzywami, podana z chrzanem

Krok 8 z 8

Odciśnięty z nadmiaru octu chrzan połącz ze śmietanką i podaj w oddzielnym naczyniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Obiad
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    47 min Średni
  • Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    15 min Łatwy
  • Wołowina po burgundzku

    Wołowina po burgundzku

    2 godz 26 min Średni
  • Wołowina po tajsku

    Wołowina po tajsku

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu