Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Filet z kurczaka
4 łyżek
Oliwa
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Przyprawa do kurczaka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Mąka pszenna
2 
Jajko
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
16.58 g
Węglowodany
2.89 g
Tłuszcze
14.35 g
Wartość energetyczna
209.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
5 min
Filety przekroić na cieńsze plastry, roztłuc tłuczkiem.
Krok 2
5 min
Z oliwy, przyprawy do kurczaka, soli, pieprzu, ziarenek smaku i czosnku przeciśniętego przez praskę przygotować marynatę.
Krok 3
60 min
Każdy filet obtoczyć w marynacie i pozostawić na ok. 1 godzinę.
Krok 4
5 min
Jajka rozbełtać z ziarenkami smaku. Filety obtaczać najpierw w mące i jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 5
15 min
Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu do złotego koloru.
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Krok 1 z 5

Filety przekroić na cieńsze plastry, roztłuc tłuczkiem.

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Krok 2 z 5

Z oliwy, przyprawy do kurczaka, soli, pieprzu, ziarenek smaku i czosnku przeciśniętego przez praskę przygotować marynatę.

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Krok 3 z 5

Każdy filet obtoczyć w marynacie i pozostawić na ok. 1 godzinę.

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Krok 4 z 5

Jajka rozbełtać z ziarenkami smaku. Filety obtaczać najpierw w mące i jajku, a następnie w bułce tartej.

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Krok 5 z 5

Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu do złotego koloru.

Sposób na aromatyczne i smaczne filety z piersi kurczaka to przede wszystkim cudna marynata przyrządzana z oliwy, przyprawy do kurczaka, Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i aromatycznego czosnku. Dobrze jest zamoczyć filety z kurczaka w marynacie i odstawić na około godzinę, by mięso przeszło wszystkimi aromatami i smakami. Usmażone na złoty kolor filety podawaj z ulubionymi dodatkami, a zajadaj – w ulubionym towarzystwie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika