Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Fasolka w sosie pomidorowym
Dodaj do CookBook

Fasolka w sosie pomidorowym

(0)
9 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
1.25  szklanek
Fasola biała
0.5 
Cebula
1  ząbek
Czosnek
1.5 
Pomidory
1  łyżeczka
Koncentrat pomidorowy
5  g
Por (biała część)
5  g
Liść laurowy
5  g
Ziele angielskie mielone
1  porcja
Sól
5  g
Pieprz czarny
5  g
Papryka ostra mielona
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
71.3 g
Wartość energetyczna
385 kcal
Tłuszcze
2.2 g
Białko
23.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie fasoli w sosie pomidorowym nie jest krótkie, ale warte każdej sekundy spędzonego nad nią czasu. Bulion warzywny WINIARY doda jej wyrazistości i jeszcze bardziej pobudzi nasze kubeczki smakowe. Podkreślony w ten sposób smak potrawy zachwyci każdego z domowników. Pycha!

Przygotowanie

570 min
  • Krok 1

    480 min
    Fasolę namoczyć w wodzie całą noc.
  • Krok 2

    60 min
    Następnie ugotować ją prawie do miękkości w wodzie z zielem i liściem laurowym.
  • Krok 3

    10 min
    Odcedzić. Cebule, czosnek i por pokroić dość drobno, podsmażyć na oleju. Gdy się zeszklą, dodać sparzone i obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.
  • Krok 3

    10 min
    Posolić, podsmażyć chwilę, a następnie dolać bulion. Dusić pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną. Sos doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
  • Krok 4

    10 min
    Dodać koncentrat pomidorowy oraz ugotowaną fasolę, dusić chwilę wszystko razem, aż fasola będzie całkiem miękka.
Fasolka w sosie pomidorowym

Krok 1 z 5

Fasolę namoczyć w wodzie całą noc.

Fasolka w sosie pomidorowym

Krok 2 z 5

Następnie ugotować ją prawie do miękkości w wodzie z zielem i liściem laurowym.

Fasolka w sosie pomidorowym

Krok 3 z 5

Odcedzić. Cebule, czosnek i por pokroić dość drobno, podsmażyć na oleju. Gdy się zeszklą, dodać sparzone i obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.

Fasolka w sosie pomidorowym

Krok 3 z 5

Posolić, podsmażyć chwilę, a następnie dolać bulion. Dusić pod przykryciem, aż pomidory się rozpadną. Sos doprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką.

Fasolka w sosie pomidorowym

Krok 4 z 5

Dodać koncentrat pomidorowy oraz ugotowaną fasolę, dusić chwilę wszystko razem, aż fasola będzie całkiem miękka.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Kuchnia bałkańska
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Fasolka po bretońsku

    Fasolka po bretońsku

    8 godz 35 min Średni
  • Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i boczkiem

    Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i boczkiem

    47 min Łatwy
  • Zupa meksykańska z fasolką

    Zupa meksykańska z fasolką

    38 min Łatwy
  • Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    1 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu