Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

(0)
30min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Fasolka szparagowa zielona lub żółta (może być świeża lub mrożona)
0.75  puszka
Pomidory w kawałkach
0.75  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... Spaghetti Napoli
1  ząbek
Czosnek
0.75 
Czerwona cebula
0.33  pęczek
Natka pietruszki
trochę
Olej do smażenia, np. rzepakowy
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.8 g
Węglowodany
16.41 g
Tłuszcze
3.99 g
Wartość energetyczna
121.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W sezonie na pyszną fasolkę warto przygotować to warzywo na wiele różnych sposobów, aby jak najlepiej wykorzystać jego smak. Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą jest aromatyczna i delikatnie słodkawa, dzięki dodatkowi pomidorów. Smak dania podkreśla Pomysł na... Spaghetti Napoli od WINIARY. Całość warto doprawić pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Może to być smaczny, tani obiad w wersji wegetariańskiej lub przekąska na ciepło albo lunch do pracy.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    5 min
    Fasolkę oczyść i zblanszuj, jeśli korzystasz ze świeżej. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
  • Krok 2

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną fasolkę. Dodaj cebulę, czosnek i smaż, aż cebula zmięknie.
  • Krok 3

    10 min
    Dodaj pomidory z puszki i podgrzewaj całość ok. 5 min. Po tym czasie wymieszaj Pomysł na… Spaghetti Napoli z wodą i dodaj do reszty składników. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj całość na średniej mocy przez ok. 5 min.
  • Krok 4

    1 min
    Fasolkę podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Krok 1 z 4

Fasolkę oczyść i zblanszuj, jeśli korzystasz ze świeżej. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Krok 2 z 4

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną fasolkę. Dodaj cebulę, czosnek i smaż, aż cebula zmięknie.

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Krok 3 z 4

Dodaj pomidory z puszki i podgrzewaj całość ok. 5 min. Po tym czasie wymieszaj Pomysł na… Spaghetti Napoli z wodą i dodaj do reszty składników. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj całość na średniej mocy przez ok. 5 min.

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Krok 4 z 4

Fasolkę podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Sałatka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybki gulasz grzybowy

    Szybki gulasz grzybowy

    15 min Łatwy
  • Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    35 min Łatwy
  • Minestrone – włoska zupa warzywna

    Minestrone – włoska zupa warzywna

    56 min Łatwy
  • Faszerowane placki ziemniaczane z kapustą i pieczarkami

    Faszerowane placki ziemniaczane z kapustą i pieczarkami

    37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu