Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Ketchup łagodny WINIAARY
40 dag
Fasolka szparagowa zielona
4 
Pomidory
2 ząbków
Czosnek
3 łyżek
Olej
1 
Czerwona cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.28 g
Węglowodany
16.13 g
Tłuszcze
11 g
Wartość energetyczna
165.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
5 min
Fasolkę odcedzić, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć.
Krok 3
8 min
Następnie dodać obrane ze skórki pokrojone na kawałki pomidory, smażyć do odparowania wody.
Krok 4
5 min
Do sosu z pomidorów dodać ketchup, wsypać pokrojoną fasolkę, wymieszać, chwilę podsmażyć.
Krok 5
2 min
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym tymiankiem.
Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Krok 1 z 5

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Krok 2 z 5

Fasolkę odcedzić, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć.

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Krok 3 z 5

Następnie dodać obrane ze skórki pokrojone na kawałki pomidory, smażyć do odparowania wody.

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Krok 4 z 5

Do sosu z pomidorów dodać ketchup, wsypać pokrojoną fasolkę, wymieszać, chwilę podsmażyć.

Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą

Krok 5 z 5

Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym tymiankiem.

W sezonie na pyszną fasolkę warto przygotować to warzywo na wiele różnych sposobów, aby jak najlepiej wykorzystać jego smak. Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą ma aromatyczny smak i jest delikatnie słodkawa dzięki dodatkowi pomidorów. Całość warto doprawić pieprzem i drobno siekanym tymiankiem, a po wierzchu polać Ketchupem Łagodnym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika