Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W sezonie na pyszną fasolkę warto przygotować to warzywo na wiele różnych sposobów, aby jak najlepiej wykorzystać jego smak. Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą ma aromatyczny smak i jest delikatnie słodkawa dzięki dodatkowi pomidorów. Całość warto doprawić pieprzem i drobno siekanym tymiankiem, a po wierzchu polać Ketchupem Łagodnym WINIARY.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
5 min
Fasolkę odcedzić, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć.
Krok 3
8 min
Następnie dodać obrane ze skórki pokrojone na kawałki pomidory, smażyć do odparowania wody.
Krok 4
5 min
Do sosu z pomidorów dodać ketchup, wsypać pokrojoną fasolkę, wymieszać, chwilę podsmażyć.
Krok 5
2 min
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym tymiankiem.
Krok 1
z
5
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
z
5
Fasolkę odcedzić, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć.
Krok 3
z
5
Następnie dodać obrane ze skórki pokrojone na kawałki pomidory, smażyć do odparowania wody.
Krok 4
z
5
Do sosu z pomidorów dodać ketchup, wsypać pokrojoną fasolkę, wymieszać, chwilę podsmażyć.
Krok 5
z
5
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym tymiankiem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0