Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.28 g
Węglowodany
16.13 g
Tłuszcze
11 g
Wartość energetyczna
165.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
5 min
Fasolkę odcedzić, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć.
Krok 3
8 min
Następnie dodać obrane ze skórki pokrojone na kawałki pomidory, smażyć do odparowania wody.
Krok 4
5 min
Do sosu z pomidorów dodać ketchup, wsypać pokrojoną fasolkę, wymieszać, chwilę podsmażyć.
Krok 5
2 min
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym tymiankiem.
W sezonie na pyszną fasolkę warto przygotować to warzywo na wiele różnych sposobów, aby jak najlepiej wykorzystać jego smak. Fasolka szparagowa z pomidorami i cebulą ma aromatyczny smak i jest delikatnie słodkawa dzięki dodatkowi pomidorów. Całość warto doprawić pieprzem i drobno siekanym tymiankiem, a po wierzchu polać Ketchupem Łagodnym WINIARY.
Komentarze 0