Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Farsz z suszonych grzybów
Farsz z suszonych grzybów
Farsz z suszonych grzybów

Farsz z suszonych grzybów

(0)
13 godz 28 min
Średni
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  szklanek
Suszone grzyby
1 
Cebula duża
trochę
Olej do smażenia
1  szczypta
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz do smaku
1  szczypta
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.72 g
Węglowodany
8.24 g
Tłuszcze
3.05 g
Wartość energetyczna
78.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W moim menu wigilijnym obowiązkowym dodatkiem do barszczu są drożdżowe paszteciki, ale uszka do barszczu zjadamy od jesieni do wiosny. Do tej pory robiłam uszka z farszem z mięsnym lub z suszonych grzybów leśnych, ale od niedawna rozsmakowaliśmy się uszkami z pieczarkami.

Przygotowanie

808 min
  • Krok 1

    720 min
    Grzyby zalewamy gorącą przegotowaną wodą i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
  • Krok 2

    15 min
    Następnego dnia gotujemy je w wodzie, w której się moczyły po czym odcedzamy i kroimy w drobną kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
  • Krok 4

    8 min
    Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy grzyby i cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 5

    60 min
    Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.
Farsz z suszonych grzybów

Krok 1 z 5

Grzyby zalewamy gorącą przegotowaną wodą i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

Farsz z suszonych grzybów

Krok 2 z 5

Następnego dnia gotujemy je w wodzie, w której się moczyły po czym odcedzamy i kroimy w drobną kostkę.

Farsz z suszonych grzybów

Krok 3 z 5

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.

Farsz z suszonych grzybów

Krok 4 z 5

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy grzyby i cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farsz z suszonych grzybów

Krok 5 z 5

Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapusta z grochem

    Kapusta z grochem

    1 godz 1 min Łatwy
  • Kapuśniak wegetariańki z suszonymi grzybami

    Kapuśniak wegetariańki z suszonymi grzybami

    5 godz 21 min Średni
  • Polewka gdańska z suszonymi grzybami

    Polewka gdańska z suszonymi grzybami

    1 godz 4 min Średni
  • Wigilijna zupa grzybowa z chipsami serowymi

    Wigilijna zupa grzybowa z chipsami serowymi

    13 godz 23 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu