Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W moim menu wigilijnym obowiązkowym dodatkiem do barszczu są drożdżowe paszteciki, ale uszka do barszczu zjadamy od jesieni do wiosny. Do tej pory robiłam uszka z farszem z mięsnym lub z suszonych grzybów leśnych, ale od niedawna rozsmakowaliśmy się uszkami z pieczarkami.
Przygotowanie
808 min
Krok 1
720 min
Grzyby zalewamy gorącą przegotowaną wodą i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Krok 2
15 min
Następnego dnia gotujemy je w wodzie, w której się moczyły po czym odcedzamy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Krok 4
8 min
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy grzyby i cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
60 min
Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.
Krok 1
z
5
Grzyby zalewamy gorącą przegotowaną wodą i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
Krok 2
z
5
Następnego dnia gotujemy je w wodzie, w której się moczyły po czym odcedzamy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 3
z
5
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Krok 4
z
5
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy grzyby i cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0