Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obieramy ze skórki i wycinamy gniazda nasienne. Następnie kroimy na drobniutkie kawałeczki.
Przygotowane owoce dokładnie mieszamy z cukrem żelującym.
Dodajemy sok z cytryny i gotujemy od czasu do czasu mieszając. Należy uważać, aby się nie przypaliło. Od momentu zagotowania gotowałam jeszcze ok. 5 minut, do czasu aż owoce się rozpadły.
Zdjąć z ognia i mieszać tak długo aż zniknie piana. Gorącym dżemem wypełniamy czyste, wyparzone słoiki i od razu zakręcamy. Słoiki odkładamy do wystygnięcia do góry dnem.