
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Deser ryżowy z owocami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
3 minKrok 6
2 minKrok 7
60 minKrok 8
1 minKrok 1 z 8
Galaretki wsyp do 0,5 l wrzącej wody, dokładnie rozpuść.
Krok 2 z 8
Ryż zalej 1 szkl. wrzącej wody i gotuj przez 10 minut, następnie dodaj wrzące mleko.
Krok 3 z 8
Gotuj ryż do wchłonięcia płynu, następnie dodaj rodzynki. Ostudź.
Krok 4 z 8
Brzoskwinie (4 połówki) pokrój w kostkę.
Krok 5 z 8
Ryż połącz z Galaretką i brzoskwiniami.
Krok 6 z 8
Wyłóż masę ryżową do formy z kominkiem.
Krok 7 z 8
Pozostaw w lodówce do ostudzenia (ok. 1 godzinę).
Krok 8 z 8
Podawaj z dowolnym sosem owocowym lub śmietaną.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0