Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deser ryżowy z owocami

0
96 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Galaretka brzoskwiniowy smak WINIARY
1 szklanka
Ryż
1 szklanka
Mleko
2 łyżek
Rodzynki
2 puszek
Brzoskwinie z puszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.2 g
Węglowodany
50.29 g
Tłuszcze
1.78 g
Wartość energetyczna
225.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

96 min
Krok 1
5 min
Galaretki wsyp do 0,5 l wrzącej wody, dokładnie rozpuść.
Krok 2
10 min
Ryż zalej 1 szkl. wrzącej wody i gotuj przez 10 minut, następnie dodaj wrzące mleko.
Krok 3
10 min
Gotuj ryż do wchłonięcia płynu, następnie dodaj rodzynki. Ostudź.
Krok 4
5 min
Brzoskwinie (4 połówki) pokrój w kostkę.
Krok 5
3 min
Ryż połącz z Galaretką i brzoskwiniami.
Krok 6
2 min
Wyłóż masę ryżową do formy z kominkiem.
Krok 7
60 min
Pozostaw w lodówce do ostudzenia (ok. 1 godzinę).
Krok 8
1 min
Podawaj z dowolnym sosem owocowym lub śmietaną.
Deser ryżowy z owocami

Krok 1 z 8

Galaretki wsyp do 0,5 l wrzącej wody, dokładnie rozpuść.

Deser ryżowy z owocami

Krok 2 z 8

Ryż zalej 1 szkl. wrzącej wody i gotuj przez 10 minut, następnie dodaj wrzące mleko.

Deser ryżowy z owocami

Krok 3 z 8

Gotuj ryż do wchłonięcia płynu, następnie dodaj rodzynki. Ostudź.

Deser ryżowy z owocami

Krok 4 z 8

Brzoskwinie (4 połówki) pokrój w kostkę.

Deser ryżowy z owocami

Krok 5 z 8

Ryż połącz z Galaretką i brzoskwiniami.

Deser ryżowy z owocami

Krok 6 z 8

Wyłóż masę ryżową do formy z kominkiem.

Deser ryżowy z owocami

Krok 7 z 8

Pozostaw w lodówce do ostudzenia (ok. 1 godzinę).

Deser ryżowy z owocami

Krok 8 z 8

Podawaj z dowolnym sosem owocowym lub śmietaną.

Zamiast tortu na podwieczorek lub słodkie przyjęcie w upalne popołudnie - deser ryżowy z owocami. Dzięki brzoskwiniowej Galaretce ugotowany na mleku ryż z rodzynkami i brzoskwiniami z puszki zamienia się w efektowne, smakowite danie, które pięknie wygląda polane sosem owocowym i udekorowane bitą śmietaną. Deser ryżowy pysznie smakuje także przyrządzony w wersji ze świeżymi jagodami i Galaretką wiśniową.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika