Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Czerwona kapusta z jabłkiem
Dodaj do CookBook

Czerwona kapusta z jabłkiem

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Kapusta czerwona
2 
Jabłka
2 
Cebula
2  łyżek
Ocet
1  łyżka
Cukier
5  g
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
5  kulek
Pieprz
3  kulek
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
36.9 g
Wartość energetyczna
151.1 kcal
Tłuszcze
0.7 g
Białko
4.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych dodatków do obiadu, czyli na pyszną surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka. Kapusta dobrze komponuje się niemal z każdym daniem, ale szczególnie sprawdzi się do obiadu z mięsem w roli głównej. Pamiętaj jednak, by czerwoną kapustę przyprawić Przyprawą JARZYNKA WINIARY, zielem angielskim, liściem laurowym i cukrem, a także dodać do niej charakterne smaki, np. octu, kwaśnych jabłek czy cebuli – tak przyrządzona czerwona kapusta smakuje najlepiej!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    7 min
    Oczyszczoną kapustę siekamy. Do garnka wlewamy 2-3 l wody, dodajemy pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i doprowadzamy do wrzenia.
  • Krok 2

    25 min
    Do gotującej się wody wrzucamy poszatkowaną kapustę i dodajemy ocet, cukier i jarzynkę. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzamy.
  • Krok 3

    5 min
    Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Krok 4

    3 min
    Pokrojone w kostkę cebule sparzamy wrzącą wodą. Do odcedzonej kapusty dodajemy starte jabłka i sparzoną cebulę. Mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.
Czerwona kapusta z jabłkiem

Krok 1 z 4

Oczyszczoną kapustę siekamy. Do garnka wlewamy 2-3 l wody, dodajemy pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i doprowadzamy do wrzenia.

Czerwona kapusta z jabłkiem

Krok 2 z 4

Do gotującej się wody wrzucamy poszatkowaną kapustę i dodajemy ocet, cukier i jarzynkę. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzamy.

Czerwona kapusta z jabłkiem

Krok 3 z 4

Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Czerwona kapusta z jabłkiem

Krok 4 z 4

Pokrojone w kostkę cebule sparzamy wrzącą wodą. Do odcedzonej kapusty dodajemy starte jabłka i sparzoną cebulę. Mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Helena

Przygotowałam surówkę, Bardzo smaczna, tylko musiałam dodać sól,
Anonim (niezweryfikowany) 12/01/2021-06:24 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w błonnik
  • Kuchnia europejska
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Sałatka
  • Tradycyjne danie
  • Warzywa
  • Weekend
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą i winogronami

    Sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą i winogronami

    40 min Łatwy
  • Sałatka z porem i czerwoną fasolą

    Sałatka z porem i czerwoną fasolą

    30 min Łatwy
  • Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

    Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

    25 min Łatwy
  • Sałatka z białą kiełbasą, jajkiem i czerwoną papryką

    Sałatka z białą kiełbasą, jajkiem i czerwoną papryką

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu