Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Creme brulée
Dodaj do CookBook

Creme brulée

(2)
2 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest jarekuk
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  ml
Śmietana 36%
6 
Żółtko
trochę
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.8 g
Wartość energetyczna
413.3 kcal
Tłuszcze
41.4 g
Białko
6.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Niezwykły deser przygotowany tylko z trzech składników? Tak - to możliwe. Poznaj przepis na Creme brulée! Śmietanka, żółtka i cukier to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć, coś naprawdę wyśmienitego. Dodając sezonowe owoce, masz pewność, że nikt nie przejdzie obok niego obojętnie!

Przygotowanie

135 min
  • Krok 1

    5 min
    Śmietanę wlewamy do garnka, podgrzewamy aż będzie gorąca, ale nie gotujemy. Zdejmujemy z ognia. Delikatnie wlewamy żółtka i cukier cały czas mieszając. Odstawiamy.
  • Krok 2

    5 min
    Na dno salaterek wkładamy ulubione owoce, lub likier dowolnego smaku.
  • Krok 3

    120 min
    Tak przygotowane salaterki wkładamy do naczynia z wodą i wszystko to do piekarnika. Grzejemy na wolnym ogniu ok. 2 godziny aż masa będzie galaretowata, a jej kolor lekko złoty.
  • Krok 4

    5 min
    Wyciągamy salaterki, studzimy. Podajemy na zimno. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
Creme brulée

Krok 1 z 4

Śmietanę wlewamy do garnka, podgrzewamy aż będzie gorąca, ale nie gotujemy. Zdejmujemy z ognia. Delikatnie wlewamy żółtka i cukier cały czas mieszając. Odstawiamy.

Creme brulée

Krok 2 z 4

Na dno salaterek wkładamy ulubione owoce, lub likier dowolnego smaku.

Creme brulée

Krok 3 z 4

Tak przygotowane salaterki wkładamy do naczynia z wodą i wszystko to do piekarnika. Grzejemy na wolnym ogniu ok. 2 godziny aż masa będzie galaretowata, a jej kolor lekko złoty.

Creme brulée

Krok 4 z 4

Wyciągamy salaterki, studzimy. Podajemy na zimno. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Grill
  • Impreza
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Crème vichyssoise z tymiankowym bouquet garni

    Crème vichyssoise z tymiankowym bouquet garni

    2 godz 3 min Łatwy
  • Crème fraîche

    Crème fraîche

    8 min Łatwy
  • Cytrusowy torcik Crème brûlée blogerki Ósmy kolor tęczy

    Cytrusowy torcik Crème brûlée blogerki Ósmy kolor tęczy

    2 godz 23 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu