Creme brulée
2 godz 15 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.77 g
Węglowodany
4.8 g
Tłuszcze
41.4 g
Wartość energetyczna
413.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
135 min
Krok 1
5 min
Śmietanę wlewamy do garnka, podgrzewamy aż będzie gorąca, ale nie gotujemy. Zdejmujemy z ognia. Delikatnie wlewamy żółtka i cukier cały czas mieszając. Odstawiamy.
Krok 2
5 min
Na dno salaterek wkładamy ulubione owoce, lub likier dowolnego smaku.
Krok 3
120 min
Tak przygotowane salaterki wkładamy do naczynia z wodą i wszystko to do piekarnika. Grzejemy na wolnym ogniu ok. 2 godziny aż masa będzie galaretowata, a jej kolor lekko złoty.
Krok 4
5 min
Wyciągamy salaterki, studzimy. Podajemy na zimno. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
Niezwykły deser przygotowany tylko z trzech składników? Tak - to możliwe. Poznaj przepis na Creme brulée! Śmietanka, żółtka i cukier to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć, coś naprawdę wyśmienitego. Dodając sezonowe owoce, masz pewność, że nikt nie przejdzie obok niego obojętnie!
Komentarze 0