Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Creme brulée

Creme brulée

(2)
2 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest jarekuk

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  ml
Śmietana 36%
6 
Żółtko
trochę
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.77 g
Węglowodany
4.8 g
Tłuszcze
41.4 g
Wartość energetyczna
413.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Niezwykły deser przygotowany tylko z trzech składników? Tak - to możliwe. Poznaj przepis na Creme brulée! Śmietanka, żółtka i cukier to wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć, coś naprawdę wyśmienitego. Dodając sezonowe owoce, masz pewność, że nikt nie przejdzie obok niego obojętnie!

Przygotowanie

135 min
  • Krok 1

    5 min
    Śmietanę wlewamy do garnka, podgrzewamy aż będzie gorąca, ale nie gotujemy. Zdejmujemy z ognia. Delikatnie wlewamy żółtka i cukier cały czas mieszając. Odstawiamy.
  • Krok 2

    5 min
    Na dno salaterek wkładamy ulubione owoce, lub likier dowolnego smaku.
  • Krok 3

    120 min
    Tak przygotowane salaterki wkładamy do naczynia z wodą i wszystko to do piekarnika. Grzejemy na wolnym ogniu ok. 2 godziny aż masa będzie galaretowata, a jej kolor lekko złoty.
  • Krok 4

    5 min
    Wyciągamy salaterki, studzimy. Podajemy na zimno. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
Creme brulée

Krok 1 z 4

Śmietanę wlewamy do garnka, podgrzewamy aż będzie gorąca, ale nie gotujemy. Zdejmujemy z ognia. Delikatnie wlewamy żółtka i cukier cały czas mieszając. Odstawiamy.

Creme brulée

Krok 2 z 4

Na dno salaterek wkładamy ulubione owoce, lub likier dowolnego smaku.

Creme brulée

Krok 3 z 4

Tak przygotowane salaterki wkładamy do naczynia z wodą i wszystko to do piekarnika. Grzejemy na wolnym ogniu ok. 2 godziny aż masa będzie galaretowata, a jej kolor lekko złoty.

Creme brulée

Krok 4 z 4

Wyciągamy salaterki, studzimy. Podajemy na zimno. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Grill
  • Impreza
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rurki z kremem budyniowym

    Rurki z kremem budyniowym

    1 godz 57 min Łatwy
  • Masa migdałowa do ciast

    Masa migdałowa do ciast

    2 godz 27 min Łatwy
  • Kaczka pieczona (z piekarnika)

    Kaczka pieczona (z piekarnika)

    16 godz 20 min Średni
  • Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    3 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu