Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Crème fraîche to gęsta, kremowa śmietana, którą możesz dodawać do ciast oraz dań wytrawnych. Ze względu na dużą ilośc tłuszczu nie warzy się podczas podgrzewania. Creme fraiche nadaje się też do deserów np. z galaretką i świeżymi owocami.
Chcesz dowiedzieć się, jak zrobić creme fraiche z zaledwie dwóch składników? Sprawdź nasze przepisy! W pierwszej wersji crème fraîche przygotujesz ze słodkiej śmietanki i maślanki, a w drugiej - z kwaśnej śmietany i serka mascarpone.
Przygotowanie
8 min
Wersja 1
4 min
Maślankę dokładnie wymieszaj ze śmietanką – nie ubijaj! Przykryj szczelnie i odstaw na min 12 h do lodówki.
Wersja 2
4 min
Mascarpone dokładnie wymieszaj z kwaśną śmietaną. Przykryj szczelnie i odstaw na min. 1 h do lodówki.
Wersja 1
z
2
Maślankę dokładnie wymieszaj ze śmietanką – nie ubijaj! Przykryj szczelnie i odstaw na min 12 h do lodówki.
Wersja 2
z
2
Mascarpone dokładnie wymieszaj z kwaśną śmietaną. Przykryj szczelnie i odstaw na min. 1 h do lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0