Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciecierzyca po bretońsku

0
790 min
Łatwy

Składniki

-
2 2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
20 dag
Ciecierzyca
1 puszka
Pomidory z puszki krojone
1 łyżeczka
Koncentrat pomidorowy
2 
Kiełbasa Śląska
1 
Liść laurowy
4 kulek
Ziele angielskie całe
1 trochę
Sól
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 łyżeczka
Bazylia
0.5 łyżeczka
Oregano
0.5 łyżeczka
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
85.45 g
Tłuszcze
72.08 g
Wartość energetyczna
1200.64 kcal
Białko
56.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

790 min
Krok 1
720 min
Ciecierzycę zalewamy zimną woda i zostawiamy na 12 godzin (można zostawić na noc).
Krok 2
30 min
Następnie gotujemy ją z dodatkiem ziela angielskie liścia laurowego oraz soli przez około 30 minut.
Krok 3
20 min
W tym czasie grillujemy kiełbaskę, a następnie kroimy w kostkę i dodajemy do ciecierzycy razem z puszką pomidorów.
Krok 4
10 min
Wszystko gotujemy razem przez około 10 minut.
Krok 5
5 min
Doprawiamy do smaku ziołami oraz pieprzem, Maggi i Ziarenkami.
Krok 6
5 min
Dodajemy koncentrat i zostawiamy na ogniu jeszcze na ok. 5 minut, żeby wszystkie składniki się przegryzły.
Ciecierzyca po bretońsku

Krok 1 z 6

Ciecierzycę zalewamy zimną woda i zostawiamy na 12 godzin (można zostawić na noc).

Ciecierzyca po bretońsku

Krok 2 z 6

Następnie gotujemy ją z dodatkiem ziela angielskie liścia laurowego oraz soli przez około 30 minut.

Ciecierzyca po bretońsku

Krok 3 z 6

W tym czasie grillujemy kiełbaskę, a następnie kroimy w kostkę i dodajemy do ciecierzycy razem z puszką pomidorów.

Ciecierzyca po bretońsku

Krok 4 z 6

Wszystko gotujemy razem przez około 10 minut.

Ciecierzyca po bretońsku

Krok 5 z 6

Doprawiamy do smaku ziołami oraz pieprzem, Maggi i Ziarenkami.

Ciecierzyca po bretońsku

Krok 6 z 6

Dodajemy koncentrat i zostawiamy na ogniu jeszcze na ok. 5 minut, żeby wszystkie składniki się przegryzły.

Świetna alternatywa dla tradycyjnej fasolki po bretońsku, czyli ciecierzyca po bretońsku z dodatkiem aromatycznej kiełbasy, soczystych pomidorów i intensywnych przypraw – Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, bazylii, oregano, majeranku i innych pachnących dodatków. Ciecierzyca po bretońsku najlepiej smakuje podawana na ciepło ze świeżym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika