Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wiejski garnek z pieczarkami

0
48 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cebula
3 łyżek
Olej
350 g
Mięso mielone
250 g
Pieczarki
400 g
Ziemniaki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.05 g
Węglowodany
18.51 g
Tłuszcze
18.07 g
Wartość energetyczna
338.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

48 min
Krok 1
3 min
Cebule obierz i pokrój w paseczki, a następnie zeszklij na oleju.
Krok 2
10 min
Dodaj mięso i smaż przez 10 minut.
Krok 3
5 min
Obierz ziemniaki.
Krok 4
5 min
Dodaj do mięsa pieczarki pokrojone w plastry i ziemniaki pokrojone w grubą kostkę. Wszystko smaż jeszcze przez chwilę.
Krok 5
5 min
WINIARY POMYSŁ NA… chłopski garnek połącz z 400 ml zimnej wody i wlej do mięsa.
Krok 6
20 min
Zagotuj wszystko, a następnie gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając przez 20-25 minut.
Wiejski garnek z pieczarkami

Krok 1 z 6

Cebule obierz i pokrój w paseczki, a następnie zeszklij na oleju.

Wiejski garnek z pieczarkami

Krok 2 z 6

Dodaj mięso i smaż przez 10 minut.

Wiejski garnek z pieczarkami

Krok 3 z 6

Obierz ziemniaki.

Wiejski garnek z pieczarkami

Krok 4 z 6

Dodaj do mięsa pieczarki pokrojone w plastry i ziemniaki pokrojone w grubą kostkę. Wszystko smaż jeszcze przez chwilę.

Wiejski garnek z pieczarkami

Krok 5 z 6

WINIARY POMYSŁ NA… chłopski garnek połącz z 400 ml zimnej wody i wlej do mięsa.

Wiejski garnek z pieczarkami

Krok 6 z 6

Zagotuj wszystko, a następnie gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając przez 20-25 minut.

Wiejski garnek z pieczarkami to jedno z wielu pysznych dań, jakie możemy przyrządzić, wykorzystując doskonały WINIARY POMYSŁ NA... chłopski garnek. Sycący obiad przygotujemy naprawdę szybko! Tym razem zrobimy go z mielonym mięsem, podsmażanym z pieczarkami i cebulą oraz kawałkami ziemniaków. Przed podaniem możemy potrawę udekorować natką lub gałązką tymianku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika